3 tegn på, at gasfyret trænger til udskiftning

//

3 tegn på, at gasfyret trænger til udskiftning

Hvis du har et gasfyr, der står for opvarmningen af hjemmet, så vil det før eller siden – ligesom med alle andre typer af apparater – udtjene sin værnepligt.

Når det sker, så skal gasfyret udskiftes.

Men hvordan ved du hvornår det er ved at være tid til at udskifte gasfyret? Det skal vi se lidt på i denne artikel. Læs med, og bliv klogere på dit gasfyr her – så kommer du ikke uventet til at stå uden varme en kold vinter.

Tegn nr. 1: Gasfyret bruger mere gas end nødvendigt

Gamle gasfyr kører på en anden teknologi end nye gasfyr. Konkret kan du mærke det ved, at gasfyret bruger mere gas end nødvendigt til opvarmningen af dit hus.

Det kan godt være, at gasfyret kan lidt endnu – at der alligevel er nogle år til, at det kommer til at stå af. Ikke desto mindre kan det være en god idé at overveje en udskiftning, hvis du allerede nu kan se, at dit gamle gasfyr bruger markant mere gas end et nyt fyr, som du nemt ville kunne investere i.

Gamle gasfyr (og her taler vi altså om dem, der er 20+ år gamle) bruger generelt op til 25% mere gas end nye gasfyr. Sagt på en anden måde, så vil du hurtigt kunne spare i tusinder af kroner hvert år, hvis du erstatter det gamle gasfyr med et nyt.

Tegn nr. 2: Gasfyret skal repareres ofte

Som med en bil, der snart skal skrottes, oftere og oftere vil gå i stykker og kræve en mekaniker… Ja, præcist det samme er tilfældet med et gammelt gasfyr, der også er ved at køre på sidste blus (bevidst ordspil, eh?).

Hvis gasfyret kræver mange reparationer bør du overveje, om ikke det er ved at være tid til en udskiftning af gasfyret. 

Og hvem ved? Der kan muligvis være mange penge at spare – se pkt. nr. 1.

Tegn nr. 3: Gasfyret står helt af

Ja, her er du så ikke i tvivl. Hvis gasfyret står helt af, og det i forvejen er gammelt, så kan du godt ringe og bestille et nyt. Og hvis du gerne vil have det nye gasfyr så billigt som muligt, så kan du nemt se priser på gasfyr, bestille tilbud og meget mere her.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark