3 gode råd til dig der starter på uddannelse

//

Skal du snart til at starte på en uddannelse, og vil du være sikker på at komme godt fra start og få en rigtig god oplevelse, har vi her samlet et par gode tips til dig, som du kan tage med ind i dit skoleophold.

 

På den måde kan du blive godt klædt på til at lære om alt lige fra politik til hvilket hav er verdens største og meget andet.

Husk at købe bøger og lommeregner inden start

Det første tip til en ny skolestart er, at du altid bør sørge for at være velforberedt, når du møder op til dine første dage på en ny uddannelse. Du vil som regel modtage et brev op til skolestart om, hvad du skal sørge for at have købt på forhånd.

 

Her er der som regel tale om nogle bøger, en ligning lommeregner eller lignende, som du ikke får som en del af din uddannelse, men som du selv skal sørge for at købe. Og det er altid godt at have styr på alt dette fra dag et.

Meld dig ind i sociale grupper på skolen og i klassen

Herefter kan det være en rigtig god idé at melde dig ind i sociale grupper på eks. Facebook, som opstår i din klasse eller på skolen. En ny klasse plejer som regel at oprette en ny Facebook gruppe, hvor I kan dele ting med hinanden, spørge om hjælp og meget andet.

 

Det kan også være, at din skole eller din uddannelse har en gruppe på eks. Facebook, hvor du kan holde øje med skolefester, arrangementer og meget andet. Det er altid godt at være med her, så du er sikker på at få det at vide, hvis der kommer arrangementer eller events på skolen.

Spørg dine lærere hvis du er i tvivl

Sidst, men ikke mindst, er det også et rigtig godt tip at spørge dine lærere til råds, hvis du er i tvivl om noget undervejs på din uddannelse. Der er mange unge mennesker, der er bange for at spørge læreren om noget, men det er en skam, da læreren jo kun er der for at hjælpe dig.

 

Så lad være med at spilde tid på at være bange for at stille spørgsmål. Det kan ikke betale sig, og læreren er altid klar på at hjælpe dig, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark