Spar gas, skift til varmepumpe

//

Hvis du er på udkig efter en måde at spare penge på dine energiregninger, bør du skifte til en varmepumpe. Varmepumper bliver mere og mere populære hvert år, og det er der en god grund til. De er utroligt effektive og kan spare dig mange penge i det lange løb. I dette blogindlæg vil vi diskutere fordelene ved at bruge en varmepumpe, og hvordan du kan gå til at foretage skiftet!

Gasfyr vs. varmepumpe: hvad er bedst?

Når det gælder gasovne og varmepumper, er der nogle få vigtige forskelle. Varmepumper drives af elektricitet, mens gasovne kører på naturgas. Gasovne er også mindre effektive end varmepumper, hvilket betyder, at de ender med at koste dig flere penge i det lange løb. En anden forskel er, at varmepumper kan bruges i både varme og kolde klimaer, mens gasovne kun er effektive i kolde klimaer.

Så nu hvor vi ved lidt om forskellen mellem gasfyr og varmepumper, kan vi diskutere fordelene ved at skifte til en varmepumpe.

Fordele ved at skifte til varmepumpe

Den første fordel er, at varmepumper er meget mere energivenlige end gasovne. De bruger mindre energi til at opvarme dit hjem, hvilket betyder, at du sparer penge på din energiregning hver måned. Varmepumper er også bedre for miljøet, fordi de producerer færre drivhusgasser. En anden fordel ved varmepumper er, at de kan bruges i både varme og kolde klimaer. Så hvis du bor et sted med milde vintre og varme somre, er en varmepumpe en god mulighed. Og endelig har varmepumper typisk en længere levetid end gasfyr, så du behøver ikke at udskifte den så ofte.

At skifte til en varmepumpe

Hvis du er interesseret i at skifte til en varmepumpe, er der et par ting, du skal være opmærksom på.

Du skal have en autoriseret varmepumpeinstallatør til at montere din varmepumpe

Den første er, at du skal have en professionel til at installere det. Det skyldes, at varmepumper er mere komplekse end gasfyr og kræver en særlig uddannelse for at blive installeret. Det kan virke lige til, men det er altså ikke lovligt selv at montere. Desuden skal du også huske at få varmepumpen serviceret af minimum 1 gang om året.

Varmepumpen skal kunne være i stand til at varme hele dit hus op

En anden ting, du skal huske på, er, at varmepumpen skal kunne opvarme hele dit hus. Hvis du har et stort hus, har du måske brug for mere end én varmepumpe til dette formål. Hvis du kigger på forskellige varmepumper, så vil du også bemærke, at der står, hvor mange m2 den kan opvarme. Dette bør matche din boligs areal. Sådan vælger du varmepumpe for at det skal være den helt rette.

Varmepumpen skal ikke monteret et tilfældigt sted i dit hjem

Endelig bør varmepumpen ikke installeres på et tilfældigt sted i dit hjem. Den skal placeres i et område, hvor den kan få god luftgennemstrømning og ventilation til hele din bolig. Dette skyldes, at varmepumper skal have god luftgennemstrømning for at kunne fungere korrekt. Har du et indviklet hus, kan du overveje mere end én varmepumpe.

Hvis du ikke allerede er overbevist om at skifte fra gas til varmepumpe, så find din varmepumpe allerede i dag.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark