Hvis du nogensinde har været i osteafdelingen i en købmandsbutik, har du måske set ricottaost. Ricotta er en type italiensk ost, der er lavet af valle og mælk. Valle er den væske, der er tilbage, efter at mælken er blevet størknet og siet. Ricotta betyder “genindkogt” på italiensk, hvilket henviser til den måde, osten er lavet på. Lad os lære mere om denne lækre ost!
Om ricotta
Ricotta er en slags biprodukt af en ost at være, dvs. den er ikke lagret som andre ostetyper. Den har en mild smag og en blød, cremet konsistens. Ricotta kan bruges i både salte og søde retter. Den er perfekt til lasagne, ravioli og cannoli, men du kan også nyde den med frugt eller honning.
Historien bag
Historien om ricottaost er lidt uklar. Nogle siger, at den først blev fremstillet i området omkring Napoli i Italien. Andre mener, at den stammer fra Sicilien. Hvad vi ved er, at den har eksisteret i århundreder! Ricotta menes at have været populær blandt de italienske immigranter, der kom til USA i begyndelsen af 1900-tallet.
I dag er ricotta populært i hele verden. Det er en fast bestanddel af det italienske køkken og er også ved at blive populært i Nordamerika. Hvis du aldrig har prøvet det før, er det nu, du skal gøre det! Ricotta er en lækker ost, der kan bruges i mange forskellige retter.
Hvor kan man købe Ricotta?
Hvis du forgæves at besøgt din lokale ostehandler for at finde en ricotta af god kvalitet, så kan vi anbefale dig at besøge Osteposten. Det er en dansk webshop, som har speciale i oste, hvor du kan købe flere forskellige typer og få det leveret. Det lyder måske upraktisk at køb ost online, og få det sendt med posten, men bare rolig, der er 100% styr på det, det er pakket forsvarligt ind og leveringstiden er markant minimeret.