Sådan kommer du i gang med fotografering – komposition, kameraindstillinger og efterbehandling
Komposition er grundlaget for fotografering. Når du har mestret kompositionen, kan du lære mere om kameraindstillinger og efterbehandling. Du kan også prøve forskellige typer fotografering. Lær mere om farvefotografering. Hvis du kan lide at tage billeder af forskellige motiver i forskellige farver, så prøv at lære om forskellige typer fotografering, herunder landskabsfotografering. Her er nogle tips til at komme i gang med fotografering. Læs mere på huspaakreta.dk
Komposition er det vigtigste grundlag for fotografering
Grundlaget for al fotografering er komposition, som handler om at sammensætte objekter i et foto. Komposition kan være subjektiv, men et velkomponeret billede kan gøre en fælles scene til et fængslende billede. Selvom der er mange regler for at skabe et bedre sammensat billede, er det nøglen at finde det, der fungerer bedst for dig. For at komme i gang skal du studere mestrenes arbejde og tage så mange fotografier som du kan. Læs mere på laniel.dk
Kameraindstillinger
Når du tager billeder, er det vigtigt at kende kameraets indstillinger, da nogle vil fungere bedre end andre. Et kameras lukkerhastighed påvirker for eksempel mængden af lys, der når sensoren. Du kan vælge at optage i lukkerprioriteret tilstand, som giver dig manuel kontrol over lukkerhastighed, blænde, ISO og bevægelse. Sidstnævnte indstilling er mest velegnet til at tage billeder i svagt lys, da det sparer en betydelig mængde lys og øger samtidig chancerne for at få den rigtige eksponering. Læs mere på www.vendiano.dk
Efterbehandling
Ved efterbehandling ændrer fotografer udseendet af et billede ved hjælp af software på deres computer. Rå kamerasensordata er meget anderledes end JPEG, som automatisk behandles af dit kamera. RAW-billeder kræver efterbehandling for at give det bedste resultat. I denne artikel vil vi tage et kig på de forskellige efterbehandlingsmetoder. At vælge den rigtige metode afhænger af dine præferencer. Her er nogle af de mest almindelige:
Farvefotografering
Farvefotografiets historie går tilbage til begyndelsen af det nittende århundrede, hvor fotografer brugte tre forskellige linser og tre forskellige filtre til at skabe tre separate fotografier på samme tid. Disse kameraer havde drop-back-mekanismer, der gjorde processen med at skifte filtre og emulsioner hurtig og nem. I begyndelsen af det tyvende århundrede foreslog Louis Ducos du Hauron en “sandwich” af farver – det blå-følsomme lag ville være på toppen, mens det grønt-følsomme lag ville være på bunden. I begyndelsen af det 20. århundrede var farvefotografering blevet almindeligt, og i begyndelsen af 1990’erne brugte de fleste publikationer det.
Fotografering af kriminalitet
Processen med at tage billeder på gerningssteder involverer flere trin. At tage billeder på et gerningssted kræver en exceptionel teknisk færdighed og viden om fotografering. Fotografier fra gerningssteder betragtes ofte som fysiske beviser i retten. Retsmedicinske fotografer bør være vidende om disse aspekter og vide, hvordan de behandler dem korrekt. Her er nogle trin til at sikre et klart billede. Først skal du identificere scenen. Et fotografi af gerningsstedet skal være uændret.
Stilleben fotografering
Nøglen til vellykket stillebenfotografering er lys. Der er nogle grundlæggende ting, du bør vide, før du skyder et stilleben. Du skal muligvis investere i et stativ for at undgå kamerarystelser. Hvis du ikke optager i et studie, kan du bruge dit eksisterende kamera. Du bør dog sørge for at bruge det mest robuste stativ som muligt. Hvis du ikke ønsker at købe et stativ, der er for tungt til dit kamera, kan du overveje at bruge et smartphone-objektiv.
Luftfotografering
Luftfotografering er en populær metode til at tage billeder af landskaber og andre objekter fra himlen. Hovedproduktet ved luftfotografering er et digitalt farvefoto i høj opløsning, selvom disse billeder også kan tages i sort-hvid, nær-infrarød og andre variationer. Traditionelt tages luftfotos fra en højde på 10.000 fod, der dækker cirka to kvadratkilometer af Jordens overflade. De kan bruges til at bestemme et steds nøjagtige koordinater, og National Geodetic Survey bruger også Light Detection and Ranging-teknologi.