Bor du sammen med en der har et alkoholproblem?

//

Bor du sammen med en der har et alkoholproblem?

Hvis du bor sammen med en person, der har et alkoholproblem, ved du, at det kan være svært. Alkoholisme er en sygdom, som ikke kun påvirker den person, der er afhængig, men også hans eller hendes kære. Det kan være svært at vide, hvad man skal gøre, når man står over for denne situation. I dette blogindlæg vil vi diskutere nogle af de ting, som du kan gøre for at hjælpe din elskede, der kæmper med alkoholisme.

 

Tal åbent om problemet.

Hvis du bor sammen med en person, der har et alkoholproblem, er det første, du bør gøre, at tale med ham eller hende om det. Det kan være svært at bringe emnet på bane, men det er vigtigt at have en åben og ærlig samtale. Lad din elskede vide, at du er bekymret over hans eller hendes drikkeri, og at du gerne vil hjælpe.

Når du har talt med din elskede om hans eller hendes drikkeri, er der nogle ting, du kan gøre for at hjælpe. En af de vigtigste ting er at sørge for, at han eller hun ved at du syntes at alkoholmisbruget udgør et problem for dig. Hvis din elskede drikker, bør du forsøge at opfordre ham eller hende til at søge professionel hjælp. Det er vigtigt åben at sige hvad du ønsker og hvad der er dine behov.

Du kan også hjælpe ved at sætte grænser. Lad din elskede vide, at du ikke vil tolerere nogen form for alkoholrelateret adfærd, der er skadelig eller forstyrrende for dig og resten af familien. Hvis han eller hun overtræder disse grænser, skal du sørge for at gøre opmærksom på det med fasthed.

Endelig er det vigtigt at søge professionel hjælp. Der findes nogle gode behandlingsprogrammer, og de kan give dig den støtte, du har brug for til at håndtere denne situation.

Hvis du bor sammen med en person, eller er du pårørende til en der har et alkoholproblem, skal du ikke tøve med at søge hjælp. Der er mange ressourcer til rådighed, som kan hjælpe dig med at håndtere denne vanskelige situation. Du kan få flere oplysninger på familiemedmisbrug.dk

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark