Kan du godt lide at have det store overblik og sikre dig, at alt fungerer som det skal? Så kan det være at arbejdsmiljøkoordinator uddannelsen er lige noget for dig. I forbindelse med bygge- og anlægsprojekter skal der være en arbejdsmiljøkoordinator tilknyttet for at sikre, at det hele foregår som det skal. Det vil sige at du står for kontakten mellem projekteringslederen samt de øvrige projekteringspersoner. Undersøg hvad uddannelsen kræver, så du kan komme i gang med at studere.
Hvem er uddannelsen relevant for?
Det er meget forskelligt hvem der tager uddannelsen som arbejdsmiljøkoordinator. Typisk er uddannelsen relevant for fagfolk der arbejder indenfor byggebranchen. Det kan f.eks. være ingeniører, håndværkere eller arkitekter. Som titlen som arbejdsmiljøkoordinator kan fagpersonen stå for sikkerheds- og sundhedsarbejdet på forskellige byggepladser. Dette er en ekstra kompetence at have i arbejdet som enten ingeniør, håndværker eller arkitekt.
Er uddannelsen noget for dig?
Hvis du googler Arbejdsmiljøgruppen så kan du få det fulde overblik over hvad det vil kræve at blive arbejdsmiljøkoordinator. Du har al den information som du har behov for på en side og kan dermed blive klogere på om du kan starte på uddannelsen lige med det samme. Du kan tage uddannelsen som et 5-dags kursus eller et online forløb. Hos Arbejdsmiljøgruppen kan du kort læse om de to muligheder for at blive klogere på hvad der er det rigtige valg for dig.
Du kan altid spørge andre til råds
På internettet kan du spørge andre arbejdsmiljøkoordinatorer til råds i forhold til om de er glade for at de tog beslutningen om at uddanne sig til dette. Hvis du går og er i tvivl, så er det altid godt at spørge andre til råds, der har stået i samme situation som dig. Danskerne er generelt gode til at hjælpe hinanden online, så du kan med garanti bruge andres erfaringer til noget i forhold til at blive klogere på hvad der er det rigtige for dig.
Hvad får du præcis ud af uddannelsen?
Som arbejdsmiljøkoordinator kommer du til at skabe det indledende fundament inden et byggeri går i gang. Det vil sige at du har ansvaret for at undersøge hvad risikoen er for ulykker og belastninger under processen. Sammen med de andre fagpersoner på byggeopgaven skal du tilrettelægge en strategi for at kunne undgå risikoen for ulykker og belastninger. Derfor skal du finde en løsning på at sikre, at sikkerheden er forsvarlig for alle partere, der beskæftiger sig med noget under byggeriet.
Derudover kommer du til at stå for sundheden på byggepladsen. Det vil sige, at du skal sørger for at kommunikationen er god mellem de forskellige partere samt at der er styr på rollefordelingen.
Følg din mavefornemmelse
Det er vigtigt at du mærker efter om arbejdsmiljøkoordinator uddannelsen skal være en del af din karriere. Hvis du syntes det er spændende og brænder for at have en større rolle i forbindelse med byggeprojekter, så er uddannelsen helt sikkert noget for dig.