Kunst til den nye bolig?

//

Det skal du lægge mærke til

Kunst er en finurlig en af slagsen. Nogle lever for den, andre kan ikke finde ud af humlen. Nogen ser det smukkeste, smukke i en omgang næseblod på et hvidt lærred, andre elsker virkelighedsnære naturforestillinger. Det er det der er så fantastisk ved kunsten: den kan vendes og drejes fuldstændigt som man har lyst. Når man kigger på et maleri ser nogen en flot fugl i naturen, andre forestiller sig en ensom sjæl der sidder alene i naturen og tænker over livet. Symbolikken i kunst er det driver interessen og har gjort det de seneste mange hundrede år. Konger, dronninger, Zarer og kejsere har haft et behov for at vise deres kunnen i form af kunstudstillinger. Zaren i Rusland kontaktede hver måned kunstneren Lauritz Tuxen for at få malet et familieportræt. Men du som lige er gået ud af gymnasiet, hvad er du på udkig efter? Det skal du vide: Malerier er ligesom huse… De kan stige i pris, de kan falde i pris så husk altid at spørge eksperter til råds hvis du har tænkt dig at investere mange penge.

Priser, rammer, pladsering osv.

Prisen afspejler i høj grad kvaliteten af maleriet ligesom den gør det med så meget andet i verden. Men det du skal huske på er som der står ovenover: kunst kan vendes og drejes som det offentlige øje ønsker. Hvad betyder det for dig? Det betyder at hvis du har til formål at købe/investere i kunst med henblik på at opbevare det i mange år for efterfølgende at sælge det, så skal du have et øje for dagens mode. Det er denne der kommer til at bedømme efterspørgslen på dit maleri. Efter denne tænke kan du begynde at se på rammens stand: er det en sølvramme, er det en lakeret træramme, er det metal? Sådanne ting kommer til at spille ind i maleriets salgspris og i sidste ende din gevinst.

Second-hand salg?

Kan det give nogen mening at købe malerier på auktion, for efterfølgende at sælge det igen? Det kommer selvfølgelig an på mange ting. Det kommer an på hvem der har malet det. Det kommer an på stilarten og efterspørgslen på en sådan stilart. Det kommer an på standen af maleriet og produkterne/råvarerne der er benyttet til at lavet maleriet. Du kan med god grund besøge dit lokale kunsthus og spørge deres eksperter til råds. De vil kunne fortælle dig hvad der er eftertragtet og hvad der ikke er.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark