Spar CO2 ved brug af solceller til virksomheden

//

Det er ikke kun miljøet, der har gavn af solceller. De fleste virksomheder vil også opleve en økonomisk fordel ved at investere i solcelleanlæg. På denne måde kan du reducere din virksomheds CO2-udledning og samtidig spare penge på elregningen. Der er mange fordele ved solceller til virksomheder og industri – læs med her og find ud af mere. 

Hvordan fungerer det at bruge solceller til at reducere CO2-udledningen?

Solceller omdanner sollys til elektrisk strøm og bruges ofte i store solcelleanlæg, der producerer el til at drive husholdningsapparater, belyse bygninger eller oplade batterier. De fleste moderne solcelleanlæg bruger silicium-baserede celletyper (som monokrystallinske eller polykrystallinske solceller), men andre materialer kan også anvendes (som kisel-selenid-solceller). Når sollys rammer en solcelle, bliver nogle af de indfangede fotoner omdannet til elektroner. Disse elektroner flyder derefter gennem et kredsløb i cellen, hvor de kan anvendes til at drive en belastning (som for eksempel en pære) eller lagres i et batteri. 

En af fordelene ved at bruge solenergi er, at det er en fornybar ressource, da vi aldrig løber tør for sollys. Derudover er det en grøn energikilde, da den ikke udleder skadelige drivhusgasser som CO2. På denne måde kan brugen af ​​solenergi bidrage til at reducere CO2-udledningen fra husstande og virksomheder.

Hvilke fordele er der ved at investere i solceller for virksomheder?

Solceller er en af de mest effektive og miljøvenlige energikilder, der findes. Solceller kan producere strøm til virksomheders elforbrug og dermed reducere virksomhedens CO2-udledning. Samtidig kan solcellerne også bidrage til at sænke virksomheders elregning, da mange virksomheder har mulighed for at få tilskud til installation af solceller.

Der er altså en lang række fordele ved at investere i solceller til din virksomhed:

  1. Du kan reducere din virksomheds CO2-udledning ved at producere grøn energi.
  2. Solceller kan sænke din virksomheds elregning, da du kan få tilskud til installation af solceller.
  3. Solceller er en miljøvenlig energikilde, der ikke udleder skadelige stoffer i atmosfæren.

Hvad er en CO2-besparelse?

CO2-besparelse er en betegnelse for, hvor meget CO2 der kan spares ved at udføre en bestemt handling. Dette kan eksempelvis være at få isoleret sit hus ordentligt, så der ikke slipper unødvendig varme ud. På denne måde vil man typisk kunne spare omkring 50-70 % af den energi, man ellers ville bruge på opvarmning. Dette vil sige, at man både kan spare penge på sin varmeregning, men også gøre en positiv indsats for miljøet. I forbindelse med installation af solceller, kan du også forvente en CO2-besparelse. Solceller er nemlig en grøn energikilde, som ikke udleder CO2 ud i atmosfæren.

.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark