Sådan vælger du det rigtige energimærke

//

Sådan vælger du det rigtige energimærke til dit hjem.

Når man køber nye hvidevarer, er det vigtigt at tænke på energimærket. De fleste hvidevarer i dag er energimærket, og det er en god idé at vælge dem med det rigtige energimærke. Hvilket energimærke skal man gå efter?

Det kommer an på, hvor meget energi din hvidevare bruger. De fleste hvidevarer bruger meget energi, og det er derfor vigtigt at vælge dem med et energimærke. De fleste hvidevarer i dag er energimærket, og det er en god idé at vælge dem med det rigtige energimærke.

Det rigtige energimærke kan være forskelligt fra hvidevare til hvidevare. Det er derfor vigtigt at tjekke energimærket på din hvidevare, før du køber den.

Der er tre forskellige energimærker: A+, A++ og A+++, som ikke findes mere. De blev i marts 2021 fjernet, da det var med til at forvirre forbrugerne. I stedet gik man tilbage til A-G mærket.

Det gælder for disse produkter: Køleskab, Fryser, Vaskemaskine, Opvaskemaskine og fjernsyn. Her er A det bedste energimærke og G er det dårligste mærke.

Det betyder at A mærket bruger mindst strøm, mens G bruger mest strøm. Så ved at vælge et A mærket elapparat spare du strøm i forhold til G.

Det er dog ikke alle kategorier af elapparater der kan købes i klasse A endnu. EU har strammet kravet til A mærket, så der er sværere at få på apparaterne.

Hvor meget strøm sparer man ved at vælge et A-mærket elapparat?

En almindelig vaskemaskine forbruger omkring 1600 kWh om året. En A-mærket vaskemaskine forbruger omkring 1000 kWh. Det vil sige, at du kan spare 600 kWh om året, hvis du vælger en A-mærket vaskemaskine. Det svarer til et årligt besparelse på omkring 2500 kroner. (2022).

Bemærk dog, der er flere ting som spiller ind på dette regnestykke:

  1. Hvor mange kWh bruger dit elapparat.
  2. Hvor meget bruger du dit elapparat.
  3. El prisen pr. kWh.

Vi anbefaler, at slukke helt for de apparater, som kan slukkes for når de ikke er i brug. Så spare du standbystrømmen, som på nogle apparater kan være en del kWh om året.

Læs mere her: http://www.energinfo.dk/spar-paa-din-elregning/

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark