Kan man indarbejde sin træning i den grønne omstilling man forsøge sig med? Det korte svar er ja. Der er måde hvorpå man kan træne på en grøn måde. Sport kommer nemlig i mange forskellige former. Der er derfor stor forskel på om man træner grønt eller ej. Hvordan kan man adskille det og hvilke sportsgren er de største syndere?
Motorsport
Motorsport er noget af det værste når det kommer til forurening blandt sportsgrene. Grunden er de store maskiner og den mængde benzin man skal bruge. Det er nemlig ikke lige en elbil eller elmotorcykel der tages i brug, når der skal laves motorsport. Derimod er det store motorer, der bruger ekstremt meget benzin og energi. Det er derfor klart her vi finder der største syndere.
Indendørs træning
Indendørs træning er under nogen omstændigheder lige så slemt som motorsport. Dog, er der visse ting som er problematisk. Indendørs træning er nemlig ofte om vinteren, hvilket gør at man skal varme rummet godt og grundigt op. Hvilket selvfølgelig ikke hjælper på jordklodens temperatur og energiforbrug, som vi ellers vil prøve at nedsætte. Endvidere kræver det f.eks. indendørs sko, som højst sandsynligt er produceret på den anden side af kloden. Hvis det så også er håndbold der bliver spiller skal der bruges bold, net osv. som heller ikke produceres i Danmark.
Udendørs træning
Udendørs træning er klart den bedste løsning. Der behøves intet forvarmet rum eller lign. Her kan man bruge naturen til at løbe, lege og skabe sig. Det allerbedste ville være hvis man gjorde det bare tær, da man så ikke ville bidrage globaliseringens produktion. Uanset hvad slipper man i hvert fald for at varme det hele op – og det er da et skridt i den rigtige retning. Så hvis man vil træne grønt må man droppe de store maskiner og indendørs lokaler. Spar på energien og cykl eller løb en tur.