6 tricks til at falde nemmere i søvn

//

Ifølge National Sleep Foundation i USA har voksne brug for mellem 7 og 9 timers søvn om natten. Men for mange mennesker er det lettere sagt end gjort at få en hel nats søvn. Hvis du er en af dem, der har svært ved at falde i søvn, kan du prøve disse fem tips og se, om de hjælper dig med at få den søvn, du har brug for.

1. Få en regelmæssig søvnplan. At gå i seng og vågne op på samme tid hver dag er med til at regulere din krops naturlige søvnrytme.

2. Undgå koffein og alkohol før sengetid. Koffein er et stimulerende middel, der kan holde dig vågen, mens alkohol kan få dig til at føle dig søvnig i starten, men kan faktisk forstyrre din søvn senere på natten.

3. Skab en afslappende sengetidsrutine. Hvis du slapper af i 30 minutter, før du slukker lyset, kan det hjælpe dig med at forberede din krop på at sove. Prøv at læse, tage et bad eller strække dig inden sengetid.

4. Hold dit soveværelse mørkt, stille og køligt. Hvis du skaber et miljø, der fremmer søvn, kan det hjælpe dit sind og din krop til at slappe af, så du lettere kan falde i søvn.

5. Rejs dig op og bevæg dig, hvis du ikke kan falde i søvn. Hvis du har ligget i sengen i mere end 20 minutter uden at falde i søvn, er det bedst at rejse dig op og lave noget andet, indtil du føler dig træt igen. På den måde undgår du at blive frustreret og stresset over ikke at kunne falde i søvn.

6. Køb en seng der passer til dig. Når du skal købe en seng, er det vigtigt at finde en, der er komfortabel og passer til dine behov. Størrelsen er en vigtig faktor, og det samme gælder den type madras, du foretrækker. Nogle mennesker foretrækker en fast madras, mens andre synes, at en blødere madras er mere behagelig. Du bør også overveje højden på sengen, og om du ønsker et hovedgærde eller fodgærde eller ej. Det kan dog være svært at finde ud af, om det er den rette eller ej, men heldigvis findes der sengebutikker som Bedre Nætter, hvor der er fantastisk kundeservice og rådgivning i forhold til sengevalg.

Der findes ikke nogen universalløsning til at falde lettere i søvn, men forhåbentlig hjælper et eller flere af disse tips dig med at få den hvile, du har brug for.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark