Isoler dit hus og spar mange penge på varmeregningen

//

Isoler dit hus og spar mange penge på varmeregningen. Det lyder måske som en overstatement, men det er faktisk rigtigt. Hvis du isolerer din bolig godt nok, kan du reducere din varmeregning med op til 30 % om året! I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvorfor du skal isolere dit hjem og hvilken type isolering der er bedst. Vi vil også fortælle dig lidt om, hvordan du selv kan isolere dit hus, og hvor hurtigt investeringer kan tjene sig hjem igen

Derfor skal du isolere dit hjem

Hvis du undrer dig over, hvorfor du bør isolere dit hus, skal du vide, at isoleringen er med til at reducere et af de største energiforbrug i boliger: Opvarmning. Uanset om det handler om vinterkulde eller sommervarme, så koster det penge at opvarme et ikke-isoleret hus. Isolering regulerer temperaturen i din bolig ved at minimere den gennemsnitlige temperaturudveksling med udvendige overflader. Dette betyder, at temperaturen i dit hus ikke stiger eller falder meget hurtigt og dermed reducerer varmeoverførslen gennem tæpper, vinduer osv., Derfor sparer du penge på regningen, især ved isolering af loft.

Hvilken type isolering skal jeg vælge?

Der er mange forskellige typer af isolering til rådighed. Nogle af de mest populære inkluderer fiberisolering, krydsfinerplader og mineraluld. Hver har sine egne fordele og ulemper, så det er vigtigt at vide præcis hvad du har brug for. Plantebaseret isolering som fiberisolering er billigere end mineraluld, men kan være mere skrøbelig. Krydsfinerplader har en god kvalitet, men er dyrere. Mineraluld er et godt valg til alle typer huse, da det giver fremragende varmeisolering, fugtsikkerhed og styrke.

Hvordan isolerer jeg selv?

Du kan isolere dit hus på mange forskellige måder. Først og fremmest skal du kontakte en professionel for at få et overblik over, hvilke områder der trænger mest til isolering. Dette vil oftest koste noget, men det vil være pengene værd i det lange løb. Når du har bestemt dig for de områder, som skal isoleres, kan du enten prøve at gøre det selv eller ansætte en professionel til at udføre arbejdet. Hvis du selv ønsker at isolere, skal du sørge for at kende til forskellige isoleringsprodukter og deres specifikke installationer.

Hvor hurtigt kan investeringer tjene sig hjem igen?

Det er svært at fastslå nøjagtigt, hvor hurtigt din investering vil tjene sig hjem igen, da det afhænger stort set set af den type isolation, du vælger, samt husets samlede energieffektivitet. Nogle gange kan investeringen betale sig selv inden for et par år, afhængig af energibesparelseseffekten.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark