Pizzaspader – Alt hvad du skal vide

//

Vi kender alle følelsen af at sidde i en pizzarestaurant, og når vi ser tjenerne tage pizzaerne ud af ovnen med de lange og flade spader, bliver vi fascinerede. Men hvad er forskellen mellem en almindelig serveringsske og en pizzaspader? Hvad skal du tage hensyn til, når du køber en? Og hvordan ved du, hvilken en der passer bedst til din ovn og dine behov? I denne artikel besvarer vi alle dine spørgsmål om pizzaspader, så du kan blive en ægte pizzamester derhjemme.

 

Hvad er en pizzaspade, og hvordan fungerer den?

En pizzaspade, også kendt som en pizzaplade eller pizza peel, er et redskab, der bruges til at flytte pizzaer ind og ud af en ovn. Den er typisk lavet af træ eller metal og har en flad overflade med en langt skaft. Pizzaspader kommer i forskellige størrelser og former, afhængigt af brug og den type pizza, du laver. De fleste pizzaspader har også en kant, der gør det lettere at skubbe pizzaerne ind og ud af ovnen.

 

Hvilken slags pizzaspade er bedst for dig?

Det afhænger af din ovn og behov. Hvis du har en elektrisk ovn, er en tynd aluminiumsspade ideel, da den hurtigt kan varmes op og er let at manøvrere. Til gasovne er træspader perfekte, da træet ikke leder varme og derfor kan beskytte pizzaen mod at brænde på bunden. Hvis du laver dybe pandepizzaer, skal du vælge en spade med høje kanter, da dette vil hjælpe med at holde ingredienserne på plads og undgå at sprede dem rundt i ovnen.

 

Hvordan bruger du en pizzaspade?

Brug din pizzaspade til at samle pizzaen fra bordet og sæt den på en måtte eller skærebræt, der er drysset med mel eller majsstivelse. Tilføj nu topping og løft pizzaen let op, så den kan glides ind i ovnen. Når pizzaen er færdig, skal du bruge spaden til at fjerne pizzaen fra ovnen og overføre den til et serveringsfad.

 

Hvordan rengør og vedligeholder du din pizzaspade?

De fleste pizzaspader er lette at rengøre. Hvis du bruger en træspade, skal du sørge for at undgå at nedsænke den i vand, da det kan få træet til at svulme op og miste form. Brug i stedet en fugtig klud til at aftørre overfladen, og skyl spaden i en skål med varmt sæbevand og tør den grundigt af. Hvis du bruger en metalpade, kan du vaske den i opvaskemaskinen, men sørg for at tjekke producentens vejledning først.

 

Konklusion:

 

En pizzaspade kan synes som en lille del af pizzabagning, men det spiller faktisk en stor rolle for at sikre en vellykket og lækker pizza. Så hvis du vil imponere din familie eller venner med dine hjemmelavede pizzaer, er en pizzaspade et must-have redskab! Med disse tips kan du nu vælge den rigtige type pizzaspade til din ovn og vedligeholde din spade, så den varer i mange år. Så tag dig tid til at træne, og snart bliver du en ægte pizzamester med din egen pizzaspade. Velbekomme!

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark