Grundig forklaring på grøn ejerafgift

//

Grøn ejerafgift er en afgift, der opkræves af enhver bilist i Danmark som ejer en person- eller varebil. Denne afgift er med til at finansiere udgifterne forbundet med bilinfrastrukturen i landet, herunder vedligeholdelse af veje, broer og tunneler.

Beregning af grøn ejerafgift

Beløbet for en grøn ejerafgift varierer afhængig af en række faktorer. Dette inkluderer bilens vægt, brændstoftype og brændstofforbrug. For eksempel vil biler, der bruger mere brændstof betale en højere grøn afgift i forhold til biler, der er mere brændstofeffektive. Dette er for at opfordre til en mere miljøvenlig adfærd blandt bilisterne.

Yderligere kan afgiften variere afhængig af bilens samlede CO2-udledning. Jo lavere mængden af CO2-udledning en bil producerer, jo lavere vil den grønne ejerafgift være. Dette gælder også for elbiler, der typisk har meget lav CO2-udledning, og derfor også en lavere grøn ejerafgift.

Tidsperioden for grøn ejerafgift

En anden faktor, der kan påvirke beløbet af den grønne ejerafgift, er tidsperioden, over hvilken afgiften betales. Generelt betales den grønne afgift enten halvårligt eller årligt. Dette kan også variere afhængigt af bilens alder og type.

Hvordan betaler man grøn ejerafgift?

Grøn ejerafgift bliver automatisk opkrævet via det Danske skattevæsens hjemmeside, hvor du nemt kan logge ind med dit NemID og betale afgiften. Du vil få en påmindelse enten via mail eller e-Boks, hvornår det er tid til at betale din grønne ejerafgift.

Hvis du har en ny bil, skal du som udgangspunkt betale din første grønne ejerafgift præcis 3 måneder efter, at bilen er første gang registreret i Motorregistret. Ved køb af brugt bil, er den grønne ejerafgift allerede betalt af den tidligere ejer i perioden op til købet.

For mere detaljeret information omkring den grønne ejerafgift, de specifikke regler og mange andre emner om bilen, kan du finde på altombilen.dk.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark