Fæld selv juletræ i Nordsjælland: En guide

//

De Bedste Juletræsplantager i Nordsjælland

Nordsjælland byder på nogle af de mest charmerende juletræsplantager, hvor du og din familie kan få en uforglemmelig oplevelse. Nordmannsgran er et populært valg med sit tætte udseende, som er velegnet til moderne pynt. Her er en guide til de bedste steder, hvor du kan fælde dit eget juletræ.

Populære steder at fælde selv

  • Julegården O-Green, Sognevejen 10, 2690 Karlslunde

  • Abildgaardens Juletræer, Nybøllevej 32, 2765 Smørum

  • Skebjerggaard Juletræer, Skebjergvej 37, 2765 Smørum

  • Fædres Gave, Tømmerupvej 108, 2770 Kastrup

  • Maltegaards juletræssalg, Gøngehusvej 217, 2950 Vedbæk

Hvad du kan forvente

Når du besøger en juletræsplantage i Nordsjælland, kan du forvente en hyggelig atmosfære med masser af juleaktiviteter. Mange plantager tilbyder også ekstra oplevelser som nissestalde og kaneture, hvilket gør det til en perfekt familieudflugt.

Åbningstider og priser

Åbningstiderne varierer fra plantage til plantage, men de fleste åbner i slutningen af november og har åbent frem til juleaften. Priserne for et juletræ afhænger af størrelsen og typen, men du kan forvente at betale mellem 200 og 500 kroner for et træ.

Vi håber, at du får den bedste oplevelse med at fælde dit eget juletræ i en af de mange juletræsplantager, som du finder her i vores oversigt.

Sådan Fælder Du Dit Eget Juletræ

Værktøj og udstyr

Når du skal fælde dit eget juletræ, er det vigtigt at have det rette værktøj og udstyr med. En skarp sav er uundværlig, og det kan også være en god idé at medbringe handsker for at beskytte dine hænder. Mange juletræsplantager tilbyder også udlån af værktøj, så du behøver ikke nødvendigvis at medbringe dit eget.

Sikkerhedstips

Sikkerhed er altafgørende, når du fælder dit eget juletræ. Sørg for at stå stabilt og have et godt greb om saven. Hold børn og kæledyr på sikker afstand, mens du saver. Hvis du er i tvivl om, hvordan du fælder træet sikkert, kan du altid spørge en af juletræssælgerne på stedet om hjælp.

Transport af træet hjem

Når træet er fældet, skal det transporteres hjem. Mange plantager tilbyder trækvogne, som du kan bruge til at transportere træet til bilen. Sørg for at have en presenning eller et tæppe i bilen for at beskytte interiøret mod nåle og harpiks. Hvis du har en stor bil eller trailer, kan du nemt lægge træet bagpå, men husk at sikre det godt, så det ikke falder af under kørslen.

Familieaktiviteter på Juletræsplantager

Nissestalde og julehuler

En af de mest charmerende aktiviteter på juletræsplantager er besøg i nissestalde og julehuler. Her kan børnene lege trygt blandt halm og gynger, mens de voksne nyder en kop varm drik og noget lækkert hjemmebag. Det er en oplevelse, der skaber varige minder for hele familien.

Kaneture og hestevogne

Mange juletræsplantager tilbyder kaneture og ture med hestevogne, hvilket tilføjer en ekstra magisk dimension til besøget. Forestil dig at køre gennem den sneklædte skov, mens du er pakket ind i varme tæpper og nyder den friske luft. Dette er en perfekt aktivitet for både børn og voksne, der ønsker at opleve julestemningen på en unik måde.

Julemandens besøg

Ingen juletræsplantage er komplet uden et besøg fra julemanden. Børnene kan møde julemanden, få taget billeder og måske endda få en lille gave. Dette er en af de mest populære aktiviteter og noget, som børnene ser frem til hele året. Mange plantager tilbyder også unikke jule arrangementer, hvor man kan deltage i forskellige aktiviteter som træfældning, ponyridning og traditionelle julegodter.

Miljøvenlige Juletræer

Økologiske juletræer

Økologiske juletræer er et bæredygtigt valg, da de dyrkes uden brug af sprøjtegift og kunstgødning. Dette gør dem bedre for miljøet og for dem, der ønsker en grønnere jul. Rødgran er en populær type, da den naturligt passer bedre til vores breddegrader og kræver mindre vedligeholdelse. Du kan finde økologiske juletræer hos flere forhandlere, som f.eks. Fair Trees og Grøn Jul, der tilbyder levering direkte til din dør.

Genplantning og bæredygtighed

Når du vælger et miljøvenligt juletræ, er det vigtigt at overveje genplantning og bæredygtighed. Mange plantager tilbyder muligheden for at genplante træet efter jul, hvilket hjælper med at bevare skovene og reducere CO2-udslip. Overvej også at købe fra lokale producenter, da det mindsker transportens miljøpåvirkning.

Lokale producenter

At købe juletræer fra lokale producenter er en god måde at støtte lokalsamfundet på og samtidig reducere miljøpåvirkningen. Lokale producenter som Grøn Jul og Jule3et.dk tilbyder økologiske juletræer, som kan købes både online og på stadepladser i København. Ved at vælge lokale producenter kan du også spare penge på transport og få friskere træer.

Planlæg Din Tur til Juletræsplantagen

Hvad du skal medbringe

Når du planlægger din tur til en juletræsplantage, er det vigtigt at være godt forberedt. Husk at medbringe varmt tøj, da det kan være koldt at gå rundt i plantagen. En god sav er også nødvendig, hvis du vil fælde dit eget træ. Mange plantager tilbyder dog også udlån af værktøj. Medbring også gerne en termokande med varm drik og lidt snacks til at holde energien oppe.

Bedste tidspunkter at besøge

De fleste juletræsplantager åbner i slutningen af november og har åbent frem til juleaften. Weekenderne er ofte de mest populære tidspunkter, så hvis du vil undgå de største menneskemængder, kan det være en god idé at besøge plantagen på en hverdag. Tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen er også gode tidspunkter, hvor der typisk er færre besøgende.

Tips til en hyggelig dag

For at få en hyggelig dag på juletræsplantagen, kan det være en god idé at planlægge nogle ekstra aktiviteter. Mange plantager tilbyder nissestalde, kaneture og endda besøg af julemanden. Tjek plantagens hjemmeside for at se, hvilke aktiviteter der er tilgængelige. Husk også at tage nogle billeder for at forevige minderne fra dagen.

En tur til juletræsplantagen kan være en fantastisk måde at komme i julestemning på. Med den rette planlægning kan du sikre, at hele familien får en dejlig oplevelse.

Historien Bag Fæld Selv Juletræer

Traditionens oprindelse

Traditionen med juletræer kom til Danmark via de dansk-tyske familier. Det første juletræ blev tændt i Holsteinborg i 1808. Denne skik spredte sig hurtigt og blev en fast del af den danske jul.

Udviklingen i Danmark

I begyndelsen var det kun de velhavende familier, der havde råd til et juletræ. Men med tiden blev det mere almindeligt, og i dag er det en tradition for mange danske familier at fælde deres eget juletræ. Fæld selv juletræer er blevet en populær aktivitet, hvor hele familien kan være med.

Moderne juletræsplantager

I dag findes der mange juletræsplantager i Danmark, hvor man kan fælde sit eget træ. Disse plantager tilbyder ofte mere end bare træfældning. Mange steder kan man også finde nissestalde, kaneture og julehuler, hvilket gør det til en hyggelig oplevelse for hele familien. Læs mere på Juelbjerggaards hjemmeside her.

Historien bag fæld selv juletræer er en tradition, der bringer familier sammen i den hyggelige juletid. Hos Nykros Juletræer kan du opleve glæden ved at fælde dit eget juletræ og skabe uforglemmelige minder. Besøg vores hjemmeside for at bestille dit juletræ online og få det leveret direkte til din dør.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark