Bær i Danmark

//

Det er ikke alle ting der kan produceres i haven i Danmark – i hvert fald ikke ved naturligt klima. Der er dog et par ting som kan produceres helt uden sprøjtemidler – og dem vil vi gerne af med, hvis vi skal skal redde jorden fra unødige midler, der kun skader økosystemet. Problemet er dog, at dyr og kræ spiser nogle af bær, frugter og grøntsager, som eller produceres økologisk. Det er et problem for producenterne, da de gerne skal have føde de kan sælge ud af og ikke bare spise de lokale dyr af.

Hvem bliver ramt?

Noget som dyr virkelig elsker er bær. Især små insekter – den søde smag af fruktose er et dejligt måltid for enhver loppe i omegn. Det er derfor især landejere med pluk selv jordbær eller æbleplantage der rammes. Det er også en af grundene til at man har lave konceptet med at plukke selv. Så man ikke får fremskaffet en masse økologiske jordbær, som bliver spist op inden de når butikkerne. Det er derfor en god idé at få kunderne til selv at gå rundt og samle bærene. Så behøver man ikke bruge penge og tid på at få store maskiner til at køre rundt og indhente dem. Samtidigt med at kunderne synes det er super fedt og gør en ting ud af det.

Øko eller ej?

Så hvad er egentlig smartest? Skal man dyrke økologiske bær for at tilgodese kunderne og fremstå som en virksomhed, der ikke er ligeglad med planeten. Eller skal man effektivisere egen forretning og bruge sprøjtemidler, så man får de helt perfekte og flotte bær. Man ville ikke kunne klandre økologi, men derimod vise sine flotte bær og sikker tjene mere på sin forretning. Det kommer an på hvilket publikum man forventer at ramme. Der er forskel på om man handler i Irma eller Fakta.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark