Bæredygtige garntyper til lave priser

//

Denne artikel er skrevet i et samarbejde med Garnspecialisten.dk, som har et af Danmarks bedste udvalg af kvalitetsgarn. Garnspecialisten har et bæredygtigt koncept, hvor de opkøber restpartier fra tøjindustrien, og sælger det til billige penge.   

I denne artikel vil vi dykke ned i de to hovedtyper af garn. Hvis du ikke bruger garn til andet end elementært håndværk, er du måske ikke klar over, at der findes forskellige typer garn. Der er mange materialer, som garn kan laves af, men de to hovedtyper af garn er uld og bomuld, og hver af dem er ideel til forskellige projekter.  

Uldgarn 

Uldgarn er en naturlig animalsk fiber, og kaldes garnets dronning. Dens varme gør det ideelt til vintertøj og tilbehør såsom tørklæder, vanter, trøjer og sokker. Det er ikke kun varmt, men det holder sig rigtig godt i regnen, så det holder dig lidt mere tør end andre materialer. Uldgarn er let at rengøre og maskinvaskbart, og selv efter mange års brug holder uldgarn sin form. På grund af dets brandhæmmende egenskaber er uld et fremragende valg i brandtæpper. Som jeg lærte i en ung alder, kan uldgarn være en smule kløende, men det ser ud til, at det er noget man vokser fra. Selvom uldgarn ikke er så blødt, er det meget nemt at arbejde med. Det er fortrukket af mange, men bruges mest til vinterprojekter.   

Hos Garnspecialisten.dk kan du købe bæredygtigt uldgarn i en meget høj kvalitet. Besøg webshoppen, og se det store udvalg og lad dig inspirerer.  

Bomuldsgarn 

Bomuldsgarn er en plantefiber, som er åndbar og ideel til sommertøj, men den er også fremragende til karklude og håndklæder. Nogle typer bomuldsgarn kan være udfordrende at arbejde med, da det er ret stift og uelastisk. Den er dog fantastisk til at holde formen og giver et stivere produkt. På grund af dets egenskaber er bomuldsgarn varmebestandigt og vil ikke smelte som akrylgarn, så det bruges ofte til grydelapper og varmepuder. Bomuldsgarn er en favorit hos mange, særligt til at hækle vaskeklude, håndklæder viskestykker og karklude.  

På Garnspecialisten.dk finder du et stort udvalg af bomuldsgarn, som opkøbes som restpartier. Det er derfor muligt at gøre et rigtig godt køb, hvis du handler bæredygtigt bomuldsgarn hos Garnspecialisten.dk 

Bekæmp garnspild med Garnspecialisten.dk 

Hvis du også ønsker at købe mere bæredygtigt garn og være med til at bekæmpe garnspild, så skal du besøge Garnspecialisten.dk. Virksomheden opkøber udelukkende restpartier fra tøjindustrien, hvilket betyder, at de er med til at bekæmpe garnspild. Du kan som forbruger bidrage til dette, ved at købe dit garn hos Garnspecialisten.dk. Du sparer samtidig mange penge, da det typisk er billigere at købe restpartier af garn end helt ny produceret garn.  

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark