Bæredygtigt tøj bliver fremtiden

//

Er du ikke med på bølgen af folk, der støtter bæredygtigt tøj, så er det måske nu, du skal til at igang.

Har du også indset, at vi overforbruger af jordens ressourcer med vores brug-og-smid-væk-kultur, så har du måske allerede gjort tiltag såsom at skrue ned for vand og elforbrug, købe brugte ting, omlagt din kost til mere grønt, bruge produkter med færre kemikalier i din hverdag eller noget helt andet.
Et sted, hvor der stadig kan gøres rigtig meget for miljøet, er i fremstillingen af tøj, da traditionel bomuld er utrolig hårdt for miljøet.

Derfor er bæredygtigt tøj, noget vi kommer til at se mere af i fremtiden.

Hvorfor gøre noget godt for miljøet

At gøre noget for miljøet alene, uden at det gavner en selv, lyder ikke særlig attraktivt vel?
Hvis du gerne vil gøre noget bæredygtigt, så skal der også være en fordel for dig selv i det, ikke?

Sådan har de fleste det i hvert fald, og de vælger derfor kun miljørigtige løsninger, hvis de kan spare penge, eller de kan smage forskel på f.eks. økologi og konventionelle varer, eller mærke på deres krop at det er bedre for dem.

Heldigvis er det sådan med mange tiltag, der gavner miljøet, at de også gavner de mennesker, der gør brug af dem

Tøj med mange kvaliteter

Bambus tøj gavner ikke kun miljøet – det gavner også dig, din økonomi og din krop, og faktisk har bambus tøj utrolig mange positive egenskaber, og her er nogle af dem nævnt:

  • Bambus giver nogle enormt stærke fibre, så derfor kan du godt forvente, at tøjet holder længere, end du ellers er vant til.
  • Tøjet har antibakterielle funktioner, som både forhindrer lugtgener fra tøjet, men også fra din krop, i at udvikle sig lige så hurtigt som ellers.

  • Hvem elsker ikke blødt tøj? Det er netop, hvad man får med bambus tøj, så har man først prøvet det, vil man næppe bruge andet. Fibrene i Bambus er meget blødere end dem i bomuld.

  • Husker du altid solcremen? Nej vel, men med bambus tøj er du naturligt lidt ekstra beskyttet, da tøjet har en række UV-resistente egenskaber

  • Og så er der det med bæredygtigheden, for bambus tøj er FSC-mærket og fremstillet utrolig bæredygtigt med så få kemikalier som muligt.

Alt i alt er det tøj, der gavner dig, samtidig med at det gavner miljøet. What’s not to like?

Den grønne omstilling tager tid

Vi mennesker er ofte vanedyr, og derfor tager den grønne omstilling også tid.
Det er ikke kun de nye teknologier og fremstillingsprocesser, der mangler, det er også folks indstilling og købevillighed.

Når noget er nyt, kræver det ofte opbakning for at komme ind på markedet, så hvis du gerne vil støtte den grønne omstilling på sigt, så handler det også om at følge lidt med og være villig til at kigge på samt at afprøve nye alternativer.
Der bliver hele tiden skabt nye produkter med fokus på bæredygtighed, i takt med at flere og flere får øjnene op for det.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark