Bedre og billigere vandforbrug i hjemmet

//

Folk over hele verden er begyndt at forstå, at der er en klar sammenhæng mellem vores daglige handlinger og planeten. Det er op til os at tage ansvar og træffe mere velinformerede beslutninger. Derfor er det ikke kun godt for miljøet at reducere dit vandforbrug derhjemme, men det er også godt for din pengepung. Mange af jer har måske spekuleret på, hvad der er den bedste måde at spare på vand derhjemme, især fordi de fleste af os har tendens til at bruge meget vand i daglige aktiviteter som tøjvask eller tandbørstning. Heldigvis har vi fundet enkle måder, hvorpå du kan få det bedre og billigere! Klik ind og find det bedste toilet via linket, hvilket også er et toilet, som benytter minimalt med vand ved hvert skyl.

Luk for vandhanen, mens du børster tænder

Tandbørstning er en af de mest almindelige daglige aktiviteter, som kan forbruge meget vand. Hvorfor? Når du børster tænder, vasker du din mund og indersiden af dine kinder med vand. Ikke alene giver det ingen ekstra fordele for din mund, men det koster også penge – omkring 5 liter vand pr. person pr. dag! For at få mest muligt ud af dit vand kan du blot lukke for vandhanen, mens du børster tænder. På den måde undgår du, at der bliver brugt for meget vand, mens du vasker plak og eventuelle madrester væk. Hvis du kan lide at drikke et glas vand, mens du børster tænder, kan du prøve dette: Kom et par dråber tea tree oil i en kop, og fyld resten med koldt vand. Det sparer ikke kun vand, men holder også dine tænder og dit tandkød sundt ved at forhindre, at de bliver inficeret med bakterier.

Tag kortere brusebade

Hvis du elsker at tage lange brusebade, kan dette være en god måde at bruge mindre vand derhjemme på. Men før du overvejer at tage et kortere brusebad, skal du sørge for at forstå dette: Brusebade skal ikke hastes. De er en fantastisk måde at slappe af og slappe af fra dagens stress. De bør ikke bruges som en måde at gøre dig renere hurtigere. Hvis du tager kortere brusebade, vil det ikke blot reducere din vandregning, men også reducere mængden af kemikalier, der bruges i dit hjem, og mængden af energi, der forbruges. Du kan også overveje at tage brusebade, hvor der løber mindre vand ned ad kroppen, f.eks. ved at fylde et bad i stedet for et brusebad. Du kan også installere et blødgøringsanlæg. Hvis du ikke ved, hvad det er, kan du klikke ind via linket for at læse meget mere om det.

Vask ikke dit tøj kun i varmt vand

Du behøver ikke kun at vaske dit tøj i varmt vand. Fyld i stedet badekarret op med koldt og derefter varmt vand, og vask dit tøj deri. På den måde bliver alt dit tøj rent, og du får de samme resultater, som når du kun vasker tøj i varmt vand. Dette tip kan spare dig en masse penge, især hvis du har en familie på fem eller flere medlemmer. Hvis du kun vasker tøj i varmt vand, bruger du meget vand. Det skyldes, at vandets temperatur ikke påvirker tøjets farve. Der er to ting, du kan gøre i stedet: Sørg for, at dit vand ikke er for varmt. Hvis du vasker i varmt vand, vil tøjets farve blive påvirket, men ikke dets stof. Vask i stedet dit tøj i koldt vand og derefter varmt vand. På denne måde vil vandet ikke påvirke tøjets farve, men ikke dets stof.

Lad kun vandhanen løbe, når du har brug for det

Dette er et lille trick, der kan spare en masse vand, mens du børster tænder og tager et brusebad. Når du tænder for vandhanen og lader den løbe, indtil vandet løber ud, kaldes dette for “frit løb”. Når du tænder for vandhanen, fyldes dine rør med vand. Når det når frem til vasken, begynder det at løbe. I første omgang kan det måske virke som om, at du spilder vand, men der er en grund til dette. For det første er denne strøm af vand gennem rørene med til at skylle toilettet. Og selv om de fleste mennesker tror, at det hele ryger ned i afløbet, er sandheden, at det faktisk hjælper med at holde dit hjem rent ved at slippe af med affald. En anden ting, der sker, når vandet strømmer, er, at det bliver brugt til at vande planterne og holde din græsplæne grøn og levende. Det betyder, at du ikke spilder vand på ting, du ikke har brug for.

Brug en svamp og et viskestykke i stedet for sæbe

Dette tip lyder måske lidt fjollet og kontraintuitivt, men det er faktisk en god måde at bruge mindre vand på. Når du bruger sæbe til at vaske din opvask, bruger du et flydende produkt, der indeholder en masse kemiske ingredienser, hvoraf mange ikke er så sunde for dig og miljøet. Når du skal rengøre din opvask og dit bestik, kan du prøve at erstatte sæben med en svamp eller et viskestykke. Det er genanvendelige og ikke-kemiske produkter, som vil reducere din vandregning betydeligt. Du kan endda bruge dem til at rengøre din opvask i stedet for en skål, hvis du har en opvaskemaskine. Du kan også forsøge at bruge mindre vand, mens du vasker op, ved at lade vandet løbe, mens du vasker op. På den måde sparer du meget mere vand, end når du lader vandet løbe i fuldt omfang gennem rørene.

Beskyt din hud med et UV-filter og brug beskyttelsesbeklædning

Du tænker måske ikke på dette derhjemme, især hvis du bor i et varmt land, men det kan også være meget dyrt at undlade at bruge solcreme og bruge et UV-filter. Derfor skal du beskytte din hud med en solcreme og bære beskyttende tøj som solbriller, en hat og en skjorte med lange ærmer for at reducere den mængde vand, der bruges under aktiviteter som havearbejde eller gåture i solen. En anden måde at spare på vand derhjemme er ved at lukke badeværelses- og bruserdøren, når du er i bad. Dette vil være med til at forhindre, at vandet løber ned ad dørens inderside, hvilket kan være spildt, mens du er i brusebadet. Når du har solbriller på, mens du arbejder i haven eller går i solen, skal du sørge for, at de sidder godt fast i ansigtet for at forhindre, at vand løber ned ad indersiden af brillerne og går til spilde.

Konklusion

Vi håber, at vi har inspireret dig til at tage ansvar for dit vandforbrug i hjemmet. Selv om det kan være lidt skræmmende at foretage ændringer, er det vigtigt at huske, at det tager tid for at ændre sig. Det vil tage længere tid for dig at ændre dine vaner og bruge mindre vand, hvis du ikke ændrer dig nu. Det er vigtigt at gøre sin del af arbejdet, og der findes ikke noget bedre første skridt end at foretage ændringer i dit daglige vandforbrug derhjemme. Ved at gennemføre nogle af disse tips og tricks vil du være et skridt nærmere på at redde vores planet og forbedre din vandregning. Som du kan se, er der mange måder, hvorpå du kan spare på vandet derhjemme. Husk, at det er vigtigt at genbruge, slukke for vandhanen, mens du børster tænder, og bruge en svamp og et viskestykke i stedet for sæbe, når du vasker op.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark