Vi skal i dagens Danmark sortere vores affald. Det gør vi som en samlet nation, for at gøre Danmark til et grønnere land. Sortering af affald hjælper nemlig med at gøre det genanvendeligt, da vores affald kommer i mange forskellige materialer. Det kunne bla. være pap, glas, og metal der alle tre er tørre affaldstyper, men de må ikke ende i samme container. Når man fx smider sit pap ud, bliver det kørt på et genanvendelsesanlæg, hvor det skal sorteres yderligere og kontrolleres. For store mængder af urenheder bliver sorteret fra, før det bliver kørt ud på papfabrikkerne. Her bliver pappet gjort brugbar til genanvendelse, ved at lave en ensartet fibermasse, som er blevet behandlet af tilsætningsstoffer, vand og damp.
Piktogrammer
For at forstå hvilke materialer der skal sorteres i hvilken container, er man flere steder begyndt at skilte for hvor ens skrald skal hen. Det fungerer næsten ligesom hvis du selv kørte ud på en losseplads, men i stedet for kun at skrive præcist skraldtypens navn, har man lavet piktogrammer. Piktogrammer er en række af symboler, der hver især symbolisere hvilken skraldtype de tager i mod. Piktogramsystemet skal være til at forstå for alle, og derfor indeholder de alle sammen et mindre symbol, en unik farve og ikke mindst tekst for hvad det er tilknyttet til. Det er muligt at printe alle piktogrammer ud, så man flere steder klart og tydeligt kan marker hvad den enkelte skraldespand indeholder. En modtagelig skiltning for sortering, skal desuden hjælpe personer med at undgå at sortere forkert. I nogle kommuner kan man ende med at blive straffet og blive opkrævet et gebyr for den meromkostning man har lagt på skraldevæsenet. Kører man i stedet for ud på en losseplads med sit skrald, kan man ikke ende med at få et gebyr senere. Alt ens storskrald er nemmest at transportere med en trailer ud på lossepladsen. Men om vinteren kan det være mørkt og man skal derfor huske at køre med funktionelle trailerlygter. Hvis ikke ens trailer er i orden, kan man også her ende med at skulle betale en bøde.
Vi kan alle sammen hjælpe med at mindske CO2 udledningen, hvis bare vi bruger lidt ekstra tid på at smide vores skrald rigtigt ud. Storbyerne er lidt bagefter på den front, og flere lejlighedskomplekser, har ikke mulighed for samme detaljerede sortering, som parcelhusene har.