En ny græsplæne giver et friskt pust til hele grunden

//

Græsplænen er et vigtigt element i ethvert hus. Det er den eneste del, som man kan se fra gaden, og den sætter tonen for, hvad folk tænker om dit hjem. En ny eller renoveret, græsplæne vil gøre din ejendom mere tiltalende for potentielle købere, lejere og besøgende. Hvis du allerede har ryddet hele eller en del af din have, som derefter er blevet ujævn og skæv, kan det være en god idé at anlægge en ny græsplæne for at skabe en jævn overflade. Du kan også overveje at installere en ny græsplæne, hvis du har bygget på stedet uden erfaring med, at så græs – hvilket betyder, at der ikke ville være nogen tidsbesparende fordele ved denne mulighed i forhold til at få en anden til at gøre det!

Lav selv græsplæne?

For at skabe en ny græsplæne jævnes jorden og dækkes derefter med et lag muldjord. Græsfrøene skal fordeles omhyggeligt og så jævnt som muligt over arealet, så de kan vokse til en jævn overflade.

Men har man tid og lyst til at gå og vente på, at græsset vokser? Som iøvrigt også har brug for en masse vand, ej at forglemme, at man ikke må opholde sig i haven, når den skal gro.

Mega besværligt!..

Hyr en professionel anlægsgartner og få styr på haven og græsset på rigtig kort tid. Når man anlægger en ny græsplæne, så kommer gartneren med de maskiner, som man skal bruge for at kunne lave en pæn og jævn plæne. Det handler nemlig om, at den skal være lige. – Hvilket ikke er særlig nemt, hvis man gør det selv, og ikke har de rette værktøjer og maskiner til det. Måske du allerede har været møllen igennem, og står nu med en ujævn have, hvor der er områder, hvor der mangler græs. Det er bare ikke pænt!

Er det tid til anlægning af græsplæne?

Hvis du kigger ud på din have, og det første du ser, er alle fejlene, de tomme plamager, de små, ujævne bakker i græsse. Så er det tid!

Græsplænen har en rigtig stor betydning for selve huset. Hvis haven ikke fremstå flot, så kan det være ligemeget, om huset står snore lige!.

Rullegræs er dyrere en græsfrø. Men man kan ikke stille det sådan op. For der er flere aspekter i det, og det hele munder ud i, hvilke behov og lyster du har som haveejer, for der er fordele og ulemper ved begge.

Ulemper ved græsfrø

Det tager tid, at så græs selv, fugle kommer og spiser frøene, og der kan forekomme felter, hvor der slet ikke vokser græs. Du kan heller ikke opholde dig i haven, imens du gror græs.

Ulemper ved rullegræs

Det er dyrt, og det kræver en gartner til at hjælpe med at lægge det pænt, da det ikke er bare noget, man lige flytter rundt på.

Fordele ved græsfrø

Det er billigt, og du ka selv gøre det i dit helt eget tempo.

Fordele ved rullegræs

Når græsset er lagt, så giver det et flot, ens og jævnt look, fra det ene øjeblik til det andet. Du ser resultatet med det samme.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark