Ethereum vil bruge 99% mindre strøm meget snart

//

Uanset hvilken branche man er i, så er det yderst vigtigt at tænke på miljøet. Dem der har investeret i kryptovalutaer har måske ikke tænkt på miljøet, da de har gjort det, fordi disse bruger nemlig ekstremt meget strøm. Tager man eksempelvis bitcoin, så bruger denne lige så meget strøm som flere små lande. Det kan være svært at forestille sig, men det vigtige er, at der er en klar miljømæssig ulempe ved mange kryptovalutaer.

Hvis du tænker, at en kryptovaluta ikke bruger strøm, fordi de jo er på computeren, så tager du fejl. For at holde netværket (blockchainen) kørende, så skal man bruge miners. Disse miners er computere, som har til opgave at udregne komplicerede regnestykker. Udregner en computer regnestykket som den første i verden, så bliver denne belønnet med nye bitcoins. Dette giver meget konkurrence, og dette bruger meget strøm.

Mød Ethereum 2.0

Hvis du ikke har hørt om Ethereum, så mener mange, at det er en kryptovaluta, der kommer til at erstatte bitcoin på et tidspunkt. Hvis du vil købe Ethereum, så køb Ethereum på pålidelige hjemmesider med licens. Ethereum ønsker at mindske deres Co2-aftryk, og derfor er de i gang med at skifte fra mining til noget helt andet.

Lad os introducere dig på Proof of Stake, som i daglig tale kaldes for staking. Staking går ud på, at man låser sine Ether i et stykke tid med henblik på at validere transaktioner. Det fungerer på den måde, at du med dine låste Ether står inde for, at du validerer ægte transaktioner. For dette får du selvfølgelig en belønning i form af flere Ether. Validerer du dog falske transaktioner, så bliver du straffet, og så kan du miste dele af eller alle dine Ether.

Ovenstående er et godt alternativ til mining, der også hedder Proof of Work, hvor man skal have mange computere til at foretage intensive opgaver. I Proof of Stake skal man slet ikke have så mange computere kørende, og dette gør så, at Ethereum kan reducere strømforbruget med op til 99,95 procent. Dette er selvfølgelig, hvis man tror på deres forudsigelser.

Uanset om de rammer rigtigt på 99,95 procent eller lidt lavere, så er det et skridt i den rigtige retning, og flere kryptovalutaer bør skifte til Proof of Stake, efter Ethereum har sat et godt eksempel.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark