Fakta om escaperooms

//

Imponer dine venner med disse facts omkring escaperooms

1. Konceptet startede med computerspil. Man mener at det startede med spillet Grimson Rush, der handler om at man er fanget i et rum og skal løse gåder og puslerier for at slippe ud.

2. Det første fysiske escaperoom åbnede i Japan i 2007. – Hvilket ikke burde komme som en overraskelse, eftersom Japan altid har været forgænger når der kommer til sådanne type spil og attraktioner.

3. Escape rooms udvikler sig hele tiden og der kommer hele tiden nye til. Folk leder hele tiden efter nye rum at prøve.

4. Der er escape rooms i hele verden. Alene i 2017 blev der vurderet at der var mere end 1800 escaperooms alene i USA, og det tal fordobles ca. årligt.

5. De mest populære temaer for escaperooms er “prison escape”, altså hvor man skal flygte fra et fængsel, eller noget med Zombier. Og hvorfor så det? Fordi det er noget der virker autentisk at skulle flygte fra.

6. Standard længden for varrigheden af escaperooms er 60 minutter. Men der findes andre varianter. I grækenland har de et helt hus man har 3 timer til at flygte fra, andre steder er det 24 timer og selv den lokale pizzamand er med på ideen når deltagerne i rummet endelig finder en telefon og et telefonnummer og kan få bestilt deres aftensmad.

7. Der findes mange alternativer til det fysiske escaperoom. Der er escape games med samme koncept og stadig en gamemaster der hjælper dig. Der findes et utal af apps til telefonerne hvor man kan få hjernen sat i gang med. Der findes online escape games hvor du stadig sidder med en gamemaster, men istedet blot hjemme i stuen foran computeren. Så behøver du heller ikke mødes med dine venner for faktisk at spille med dem. 

Escaperooms egner sig både til familier, venner, teambuilding, firmafester og så meget mere. Alle kan være med, dog skal man tænke over temaet man vælger hvis der skal børn med.

 

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark