Fiser varmen ud af dit hus?

//

Vintersæsonen nærmer sig, og det samme gør varmeregningerne. Du kan spare på din varmeregning ved at isolere dit hus ordentligt, men hvad betyder det egentlig? Her er nogle tips til, hvordan du kan gøre dit hus mere miljøvenlig, som vil reducere din varmeregning. 

Få tjekket tag og tagrender

Hvis dit tag er gammelt, hullet eller har revner, er det en direkte pengemaskine, ikke at få det lavet. Det er meningen, at taget skal holde på varmen i huset, netop fordi, at varmen stiger til vejrs. Det er logisk nok, at hvis man producerer varme i huset, så skal det helst forblive i huset, og ikke sive ud. Hvis du synes, at dit hus ikke holder godt på varmen, så bør du få tjekket det, da tag og tagrenovering kan reducere dit varmespild.

Det er også en god ide, at få isolation på loftet, det kan gæres med rockwool, eller det helt nye: papirsuld, som er genial til at holde på varmen.

Isoler dine ydervægge

Især dine ydervægge, bør være godt isoleret, da det er dem, der udsættes for de fleste temperaturændringer i de kolde perioder. Det skyldes, at varmen inde fra huset slipper ud til dem, og de bliver til gengæld kolde. Her kan man lave en hulmursisolering, hvor der sprøjtes isolering ind i væggene, uden at det kan ses efterfølgende.

Isolering af gulve

Hvis du synes, at der er fodkoldt, så kan det være fordi, at der er for lid isolering under dine gulve. Det er en dyr omkostning, at skifte gulvet for at isolere. Men hvis dit hus og gulv er over 10 år gamle, så kan måske alligevel godt betale sig. Ligesom man kan sprøjte isolering ind i vægge, så kan man faktisk også godt isolere ind under gulvet. Hvis du alligevel gerne vil have nyt gulv, bør du overveje gulvvarme, men sørg for at få et VVS tjek inden.

At isolere sit hus, er ikke bare noget man lige selv kan klare. Her skal der nogle professionalle mennesker henover, som har styr på fremgangsmåden, samt hvad reglerne siger.

Det kan nemlig altid betale sig at isolere sit hus, og ikke mindst i standsætte sit hus. Det vil øget huset værdi, og det vil øge husets energimærke. Jo højere værdi, og jo bedre energimærke, jo mere kan man få for huset, hvis man en dag gerne vil sælge det.

Et hus, der har et godt energimærke, er også et klimavenligt hus. Vi lever i en tid, hvor grøn klima har fået stor fokus, både inden for bebyggelse, men også indenfor levemåde, handlinger og fokus. Derfor er det vigtigt at få isoleret dit hus ordentligt, så du kan spare på varmeregningen. Men tænker ikke, at isolering kan spare en for mange penge, men her tager man grueligt fejl, for der er faktisk mange penge at spare. Det er også vigtigt at huske, at isolering betaler sig selv. Det er dyrt at isolere huset, men det sparer penge over tid. Det vil med tiden betale sig hjem, hvis man har investeret i en hulmursisolering, eller fået lagt et nyt tag.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark