Fordele og ulemper ved at rejse med tog vs. fly i forbindelse med storbyferier

//

Hvis du planlægger en storbyferie, spekulerer du måske på, om det er bedre at tage toget eller flyet. Der er fordele og ulemper ved begge rejsemåder, så det er vigtigt at afveje dine muligheder nøje, før du træffer en beslutning. Her er et kig på nogle af de vigtigste overvejelser, du skal have i tankerne, når du vælger mellem tog og fly til din næste storbyferie.

Omkostninger

En af de største faktorer at overveje, når man rejser, er omkostningerne. Generelt vil flybilletter være dyrere end togbilletter. Det er dog vigtigt at sammenligne de samlede omkostninger for din rejse, herunder ting som indkvartering, mad og transport, når du er i byen. Når du tager alle disse faktorer i betragtning, kan det i nogle tilfælde faktisk være billigere at rejse med tog end at flyve. Hvis du f.eks. skal rejse fra København til Paris, kan du finde flybilletter til så lidt som 500 kr. hver vej. Men når du medregner omkostningerne til at komme til og fra lufthavnen (taxa eller Uber) samt andre ekstraudgifter som mad og drikke under flyrejsen, vil den samlede pris for din rejse være betydeligt højere.

Tid

En anden vigtig overvejelse er tid. Hvis du har kort tid og ønsker at få mest muligt ud af din storbyferie, vil det som regel være hurtigere at flyve end at tage toget. Hvis du f.eks. rejser fra London til Paris, vil et fly tage ca. 1 time og 15 minutter, mens et tog vil tage ca. 2 timer og 30 minutter. Der er naturligvis altid undtagelser fra denne regel. Hvis du rejser i myldretiden eller på spidsbelastningstidspunkter (f.eks. fredag eftermiddag eller søndag aften), kan det faktisk tage længere tid at komme til lufthavnen, end det ville tage at komme til togstationen. Og når du medregner ting som check-in-tider og sikkerhedskøen i lufthavnen, bliver din samlede rejsetid endnu længere. Så hvis tiden er vigtig, er det nok bedst at flyve. Men hvis du har lidt mere fleksibilitet i din tidsplan, kan det faktisk være hurtigere at tage toget 
Komfort: Når det kommer til stykket, er tog ganske enkelt mere komfortabelt end fly – især hvis du skal på en længere rejse. Togene har bredere sæder med mere benplads, hvilket betyder, at du kan slappe af og strække dig ud under din rejse. Der er også normalt færre mennesker om bord end på fly (især hvis du tager et tog tidligt om morgenen eller sent om aftenen), så du har mere plads for dig selv. Og hvis du rejser med familie eller venner, giver togene dig mulighed for at socialisere og tilbringe tid sammen, hvilket du ikke ville få på et fly.

Der er fordele og ulemper ved både tog- og flyrejser til storbyferier. I sidste ende vil den bedste løsning for dig afhænge af faktorer som omkostninger, tid, komfort og bekvemmelighed. Hvis du har kort tid, og penge ikke er noget problem, er flyrejser nok det bedste valg. Men hvis du har lidt mere fleksibilitet med din tidsplan og ønsker en mere behagelig rejse, er det måske bedre at tage toget.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark