Fyrværkerishow med fokus på miljø.

//

Fyrværkerishows er en ældgammel kunst, der har været i brug i flere tusinde år, i ofrbindelse med fejringer af forskellige lejligheder og for at skabe en festlig stemning.

I alle disse år har det fulde fokus været på at lave så flotte fyrværkerishows som muligt og ligesom med alle andre produkter er det først siden omkring år 2000 skiftet at man er begyndt at få fokus på mijøet og forureningen ved fyrværkerishows, og heldigvis er fyrværkeribranchen nået utroligt langt i denne proces, adskillinge skadelige kemikaler er nu fjernet fra fyrværkeriet og senest er stort set alt fyrværkeri nu 100% plastfrit. Hvilket gør at man nu roligt kan nyde sit fyrværkerishow med god samvittighed.

Et fyrværkerishow består af pyrotekniske effekter, der opstår, når kemiske reaktioner producerer lys og lyd. Dette kan inkludere ting som raketter, luftbomber og fontæner, der producerer forskellige farver og effekter. Citat: FynsFestfyrværkeri.dk

Fyrværkerishows har været brugt i mange forskellige kulturer gennem tiden.

I antikkens Grækenland brugte man fyrværkeri til at fejre guderne, mens i Kina blev fyrværkeri opfundet af krigere, der ønskede at skræmme deres fjender ved hjælp af lydeffekter. I Europa blev fyrværkeri også brugt til at fejre religiøse højtider, som julen og påsken, og i dag bruges fyrværkeri ofte til at fejre nytår og andre festlige lejligheder.

I moderne tid er fyrværkerishows blevet mere sofistikerede og kan nu omfatte mere avancerede effekter, der er synkroniseret med musik og andre lydeffekter. Dette kan skabe et spektakulært visuelt show, der kan være en stor oplevelse for tilskuerne. 

Fyrværkerishows er ofte afholdt i forbindelse med offentlige arrangementer som nytårsaften eller byfester, men kan også bookes til private fester som bryllupper og fødselsdage.

Fyrværkeri kræver imidlertid også en vis mængde forberedelse og sikkerhedshensyn. Det er vigtigt at sørge for at have en tilladelse såfremt afskydningen sker uden for afskydningsperioden der går fra d. 27/12 til 01/01. Det er kun en professionel fyrværker der kan få en sådan tilladelse til at afvikle fyrværkerishows.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark