Guide: Sådan hjælper du miljøet i dit testamente

//

Der er mange ting, man kan gøre for at støtte miljøet og sikre sig, at vi alle fremover har en sund og bæredygtig planet, som vi kan give videre til vores børn og børnebørn. Mange er da også indstillet på at ændre de daglige forbrugsvarer, f.eks. i en vis grad at begynde at affaldssortere mv. Det er dog mere, når det gælder de større beslutninger – f.eks. at droppe kødet – at mange vælger at springe fra.

Hvad kan man selv gøre for at hjælpe miljøet?

Når man skal overveje, hvad man selv kan gøre for miljøet, er det nemlig altid en afvejning mellem egne vaner og interesser og så hvilken gavnlig effekt de enkelte tiltag har på kloden og miljøet. Derfor er mange flere indstillet på f.eks. netop at affaldssortere, mens det formentlig for fleres vedkommende kniber med at få ændre de årlige rejsevaner og f.eks. droppe den eller de årlige flyrejser.

Når alt dette er sagt, er der stadig en del, du kan gøre for naturen og miljøet, uden at du behøver at lægge dit nuværende liv radikalt op. Nogle vælger f.eks. at støtte en velgørende forening med et fast månedligt beløb og hjælper således dén vej igennem – og det er trods alt også bedre end ikke at gøre noget.

Donation af større beløb

En del danskere har i de senere år også valgt at donere større enkeltstående beløb til velgørenhed, og en metode, som er blevet særligt populær, er at støtte velgørenhed med et beløb i testamentet. Du behøver dermed ikke undvære pengene, mens du lever – og først når du går bort modtager velgørenhedsorganisationen beløbet efter dit ønske. Du kan endda i testamentet specifikt indskrive, hvilke bestemte formål, du ønsker arven skal gå til, f.eks. at hjælpe dyr i nød, at penege skal gå til en bestemt lokalafdeling af Danmarks Naturfredningsforening, eller at andet – det er helt op til dig.

Ønsker du at tilgodese miljøet i dit testamente?

Hvis du ønsker hjælp til oprettelse af testamente, er der mange udbydere, der kan være behjælpelig. Vi har her fundet en sammenligning af priser hos de forskellige udbydere, hvor der forklares nogle ord om de forskellige typer testamenter – for det kan være en jungle, og der findes mange typer udbydere og ikke mindst prisklasser. Der er også mulighed for, at du kan indrette testamentet sådan, at dine arvinger spares for boafgifter i sidste ende. Så kom i gang i dag og støt naturen og miljøet i dit testamente allerede i dag – det kan hurtigt betale sig.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark