Guide til køb af chaussesten

//

Det kan måske lyde simpelt, at skulle købe chaussesten til sit projekt. Det er bare at regne ud hvor mange sten som skal bruges, og så kan de bestilles på nettet med levering direkte til adressen. Det er for så vidt også helt korrekt – men hvilke chaussesten du køber, er ikke helt lige meget. Du kan f.eks. både få de almindelige 9x9x9 chaussesten, de mindre 6x6x6 modeller samt halve. Dertil kan du købe brugte chaussesten, og endda købe dem på net. Så hvilke skal du købe?

 

Hele og halve chaussesten

De hele chaussesten er dem vi kalder 9x9x9. Det kan vige lidt for målene da det er natursten, men det er ca. størrelsen. Disse sten er rigtig gode at bruge til gårdspladser og indkørsler. Enten som ren chaussestenbelægning, eller i kombination med andre sten. Skal du derimod bruge dem til en havesti eller lign, hvor belastningen ikke er så stor, kan du nøjes med de halve chaussesten, som måler 9x9x6. De halve er billigere end de hele, og du kan ikke så forskel på den, når de først er lagt. Derfor kan de halve mange gange være det bedste valg. Klik her for at sammenligner priser på hele og halve chaussesten.

 

Chaussesten på net

Chaussesten på net, er halve sten som er sat fast på et net, og dermed udgør flere sten et net. De er nemme og hurtigere at lægge, frem for at lægge dem enkeltvis. Ønsker du selv at lave din belægning, frem for at få en professionel til det, bør du overveje at købe dem på net.

 

Brugte chaussesten

Nogle foretrækker at benytte brugte chaussesten. Det er til dels fordi de er blevet glatte efter lang tids slid, og dermed giver et andet look. Dertil er det også mere miljøvenligt, at købe dem brugte frem for at købe nye sten. Vil du gøre noget godt for miljøet, bør du derfor overveje at købe dine chaussesten brugte.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark