Hvad er en bæredygtig yogamåtte egentlig?

//

Er du en af de mange danskere der brugte corona nedlukningerne til at starte på yoga, så har du vel sagtens allerede en yogamåtte, måske en af de populære Casall måtter eller Moonchild eller hvad det nu er der er dit mærke som du kan lide.

Men mange af os når også til et punkt hvor vi begynder at gå op i mere end om måtten er skridsikker og tyk og komfortabel.

Vi vil gerne have en mere naturlig oplevelse, hvor vi føler at det hele går op i en højere enhed. Det spirituelle, det fysiske og det materielle og her dur det ikke med kunstige materialer som pludselig kan føles helt malplacerede når du står i dine stillinger.

Hvad gør man så, jo man finder selvfølgelig en økologisk yogamåtte, der er lavet i mere naturlige materialer. Det koster mere, helt klart, men du får også noget andet ikke sandt?

Nu er det måske en god ide at tale lidt om hvad en original yogamåtte egentlig er. For det er jo ikke pvc eller latex som yogier har brugt i tusindvis af år. Nej, det er derimod måtter i uld eller bambus eller lignende materialer som de brugte dengang, de oprindelige yogier.

Og hvorfor skulle du så ikke også bruge det?

En yogamåtte i uld er helt klart ikke så tyk og komfortabel som en yogamåtte i pvc. Det betyder også at du må være mere forsigtig og tilpasse dine øvelser. På den anden side vil du hurtigt lære din måtte at kende og du vil udvikle muskler og teknikker der gør det lettere at klare sig.

Et alternativ kan være en yogamåtte i naturlatex, der ikke er helt naturlig som uldmåtten er, men som trods alt er bedre end de normale måtter. Her får man det bedste af begge verdenener, men tjek at det rent faktisk er bæredygtigt

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark