Hvad skal du være opmærksom på når du skal vælge alufælge

//

Når du skal vælge de nye alufælge til din bil, er der et par ting du skal være opmærksom på!

Står du og skal finde de nye fede alufælge til bilen, så er det en god ide at være opmærksom på et par ting. Det er nemlig ikke alle fælge der passer til alle biler. 

Der er nogle parametre der skal overholdes, for at de sidder korrekt og for at de ikke laver skader på bilen. 

Størrelse på din alufælge.

Først og fremmest skal de være store nok. Nogle biler har bremser der fylder mere end andre. Derfor vil der bilder der som minimum kræver 16″, 17″ eller 18″ fælge. De kan endda skulle være endnu større. Hvis ikke de er store nok vil de gå imod bremserne og ødelægge bremser og kaliber.

Hulafstand og indpresning

Den næste ting du skal være opmærksom på, er hulafstand og indpresning. Det er afstanden mellem de 4 eller 5 bolte de spændes fast med. Dertil kommer at indpresningen skal passe, så fælgen ikke kommer for langt ind eller for langt ud. Disse tal skal holdes inden for en bestemt margin. Gør de ikke det vil de ikke passe på eller gøre skade på din bil. 

Vinter eller sommer

Skal de monteres på bilen om sommeren, er problemet sjældent så stort. Så kan du egentlig vælge alle modeller. Skal den dog monteres med vinterdæk skal du være opmærksom på at holde dig fra bestemte modeller. De fælge der har polerede overflader kan f.eks. ikke tåle vintervejret og salt på vejene. Så de vil med tiden blive grimme og irre. 

Vægten og styrken

Det der specielt er vigtigt ved tunge biler som en minibus, SUV eller elbil er vægten. Disse 3 typer vejer næsten altid noget mere end en almindelig personvogn. Alle fælge har en bestemt vægt de maksimalt kan bære. Derfor skal du være sikker på at den fælge du vælger også kan bære den maksimal vægt, din bil er registreret til at kunne håndtere. Har du yderligere spørgsmål så kig på artcars.dk og deres store FAQ sektion

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark