Skilsmisser betyder ofte, at man skal igennem en hård og meget intens tid rent følelsesmæssigt, hvor man samtidig skal tage stilling til mange praktiske ting i forhold til det juridiske og økonomiske. Her kan en skilsmisse advokat hjælpe dig med de praktiske ting.
Kan du nikke genkendende til alle disse tanker?
Du er sikkert fyldt op med alle disse spørgsmål som: Hvad sker der juridisk, når vi er blevet skilt? Skal vi sælge huset, eller skal en af os overtage det? Hvad skal der med vores pension? Hvad med alle vores forsikringer, kan vi beholde dem, eller skal vi tegne nye? Hvad sker der i forbindelse med skilsmissen med den skattemæssige situation? Hvad skal jeg stille op følelsesmæssigt?
Søg hjælp fra dine nærmeste og en advokat
En advokat anbefaler at man sætter sig godt ind i sin nye økonomiske situation – men for at kunne forstå den nye situation, så skal man kende til sin gamle økonomiske situation. Det skal man, da man får det der hedder formuefællesskab, når man bliver gift. Det er også fælleseje, hvilket betyder at alt hvad I ejer er fælles. Dette ophører til gengæld også fra den dag, hvor I bliver skilt. Så her skal I dele alt fælleseje op imellem jer. Så jeres bolig står automatisk i jeres formuefællesskab, når I er gift. Her skal I finde ud af sammen, om I vil sælge huset, eller om én af jer vil blive boende og købe den anden ud. Men skal I også dele jeres pension? Det afhænger altid af, hvordan jeres pensioner betragtes. Men hvad er en rimelig pension? Der er ingen konkrete regler, men man anser det som rimeligt, hvis din pension svarer til, hvad der er normalt og gennemsnitligt med dit arbejde. Hvis begge jeres pensionsordning betegnes som rimelige, så beholder I jeres pensioner hver især. Hvis jeres pensionsordninger går under betegnelsen som ikke rimelige, så vil noget af pensionen blive delt mellem jer.