Hvorfor skal du vælge bambusundertøj?

//

Leder du efter bæredygtigt tøj? Måske har du hørt om bambusundertøj før – måske har du ikke? Uanset hvad kan du her finde både gode råd og inspiration til, hvorfor du fremadrettet skal vælge at iklæde dig bambusundertøj.

Hvad er bambusundertøj?

For nogle år siden fandt man tekstiler af bambus. Dette betød pludselig også, at man kunne producere produkter – såsom undertøj – af naturmaterialet, bambus. Bambus har desuden nogle ganske unikke fordele, som ikke andre tekstiler kan prale af. 

For det første er bambus væsentligt blødere end det undertøj, du normalt går i. Det gælder også, hvis du går i undertøj fremstillet i bomuld. Rent faktisk siger man, at bambus er det materiale, der bedst egner sig til at lave undertøj af.

Hvad er fordelen ved at vælge bambusundertøj?

Foruden blødheden har bambus også den fordel, at materialet optager mere vand end bomuld. Dette har den betydning, at du vil føle dig mere tør i løbet af dagen, idet du ikke sveder på samme måde, som du gør i undertøj lavet af bomuld. Det skyldes, at bambus er antibakteriel. Denne evne som er særligt for netop bambusundertøj gør, at det transporterer sveden væk fra din krop. Dermed mindsker du også risikoen for at lugte af sved betydeligt. 

Er det klimavenligt at vælge bambusundertøj?

Som om der ikke allerede er nævnt nok fordele ved bambusundertøjet, så er denne løsning også langt mere klimavenlig sammenlignet med eksempelvis produkter af bomuld. Vælger du dermed bambusundertøj fremfor bomuldsundertøj, bidrager dit valg af underbukser automatisk til en mere grøn og klimavenlig omstilling. Du kan dermed – med denne lille indsats – højne din egen komfort og samtidig tage et vigtigt ansvar og aktivt bidrage til at passe godt på vores jord. 

Grunden til at dette materiale anses for at være et bæredygtigt valg skyldes, at bambustræet kan vokse usandsynligt hurtigt. Det betyder også, at du ikke på samme måde nedbryder materialet, når du fælder det. Sammenligner vi det atter med bomuld – som det meste undertøj er fremstillet af – er bomuldsplanten væsentligt langsommere. Dermed bliver bambus også det bæredygtige valg, når vi snakker om tekstiler. 

Undertøj der ikke krøller – og du behøver ikke engang at stryge det: Hvordan hænger det sammen?

Ja, den er god nok. Bambusundertøj krøller ikke – og det behøver dermed aldrig at blive strøget for at opretholde dets glatte og fine facon. Bambus har en glat og rund struktur, der sikrer, at der er mindre modstand i selve materialet. Når der er mindre modstand, vil materialet være mere medgørligt og det vil automatisk skabe langt færre krøller i tøjet. Du kan dermed vinke farvel til at stryge dine underbukser i fremtiden – så længe du blot vælger denne løsning med bambusundertøj!

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark