Idéer til en god skattejagt for børn

//

Skattejagt er en sjov aktivitet, som børn i alle aldre nyder. Det er ikke kun med til at træne barnets fantasi, men det hjælper dem også med at lære om deres omgivelser og udforske nye steder. Denne artikel vil give dig nogle ideer til, hvordan du kan lave forskellige skattejagter i den danske natur, i haven eller hvor du har lyst!

Her får du ideer til forskellige typer skattejagt for børn:

Find blade og kogler i skoven: Dette kan være en sjov måde at udforske skovens nær dig på. Lav et skema hjemmefra med forskellige ting, som skal findes i skoven. Det kan være blade, små insekter, kogler eller andet, som både gør det sjovt for barnet at finde, men samtidig lære de noget af det.

Led efter metal: Man kan købe metaldetektorer i børnestørrelser, som fungerer lige så optimalt som en til voksne. På den måde, kan i gå i haven, på det nærmeste åbne område, på markeder og strande, og lede efter metaller i jorden. Hvad kan du finde? Du kan også lave en fiktiv skattejagt i haven, hvor du graver nogle forskelige ting ned i jorden, f.eks. mønter eller papirclips, forskellige steder, og så lade barnet eller børnene finde det med sin metaldetektor.

Træsorter: Træsorter kan umiddelbart virke kedelige, men man kan sagtens gøre det til en form for skattejagt. Vi har mange forskellige typer træer i Danmark, og hvis du som forældre ved, hvilke typer der kan finde i jer nabolag eller i skoven, så kan du lave en skattejagt efter de rette træer.

Kig på stjerner: Stjernehimlen er et fascinerende syn, som man kan bruge timevis på at studere. Børn synes, at det er ligeså interessant. Derfor kan i sammen finde nogle forskellige stjerner på internettet, og sammen kan i prøve at se, om i kan finde de rigtige på stjernehimlen. Det kræver, at nattehimlen er klar for at have de bedste forhold.

Tag ud og fisk: Det spændende ved en skattejagt er det uvisse for, hvad man finder, og hvor man finder det. Lidt, de samme følelser, man har i sig, når man fisker. For man er ikke garanteret nogle fisk på krogen! Tværtimod. Men hjemmefra, kan i sammen finde nogle forskellige fisketyper i den sø i vil fiske i, og så kan i prøve at se, har mange forskellige fisk i kan få på krogen. Man kan godt købe fiskestænger til børn, så i sammen kan stå og fiske.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark