Julekugler – en kort historie

//

Når man tænker på jul, tænker de fleste nok også på julekugler. Men hvor kommer de egentlig fra? Hvornår blev de første julekugler lavet, og hvem var det? I denne blogpost vil vi kaste et blik på historien bag julekuglerne.

 

Julekuglens oprindelse

De første julekugler blev sandsynligvis lavet i midten af 1800-tallet, men der er ikke helt sikkert. Der findes flere forskellige teorier om, hvor de faktisk stammer fra. Den mest populære teori går ud på, at julekuglerne stammer fra Tyskland, hvor de blev lavet af glasblæsere. De fleste af de tidlige julekugler bestod dog kun af enkeltfarvede glaskugler med et snorhul i toppen. Italienerne var dem, der først begyndte at lave julekugler med forskellige farver og mønstre på.

 

I 1847 begyndte Engelbert Kaempfer at importere italienske julepyntegenstande til Tyskland, og herfra spredte pyntegenstandene sig så til resten af Europa og Amerika. De første amerikanske julekugler blev lavet i 1858 af en tysker ved navn August Imgard, der boede i Wooster, Ohio. Ifølge Imgards egen fortælling havde han set nogle italienske pyntegenstande i New York City, og besluttede sig for at prøve at lave nogle selv. Til sin overraskelse lykkedes det ham – og sådan er det blevet sidenhen.

 

I dag findes der utallige former for julepynt med glaskugler i alle mulige farver og størrelser. I mange lande er det tradition at hænge glaskugler op på juletræet som pynt – en tradition, som mange har holdt fast i i generationer. Julepynt med glaskugler har altså en lang historie bag sig – en historie, der viser, at glaskunsten er langtfra forbeholdt nutiden!

 

Konklusion:

Som du kan se, har julepynt med glaskugler en lang historie bag sig – en historie, der viser os, at glaskunsten er langtfra forbeholdt nutiden! Hvis du er interesseret i at vide mere om glasblæsning eller andre former for kunsthåndværk med glas, kan du finde masser af inspiration her på bloggen! Vi elsker alt indenfor kreativitet og DIY-projekter – især når det handler om genbrug af materialer! Så hold øje med bloggen – vi udgiver masser af spændende indlæg om emnet! 🙂

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark