Med BOEN gulve hjælper du den grønne omstilling på vej

//

Der er mange forskellige måder, du kan være med til at hjælpe den grønne omstilling godt på vej. Der bliver især brugt mange ressourcer og CO2 i byggeribranchen, hvor en ny bygning kræver mange materialer fra hele verden. Hvis du er ved at bygge nyt hus, er du sikkert fristet til at vælge det billigste af det billige, men hvis du i stedet vælger materialer af bedre kvalitet, kan du gøre noget godt for både miljøet og for dig selv.

Du kan for eksempel vælge BOEN gulve, da du på den måde er sikker på, at træet stammer fra europæiske skove. Læs her, hvorfor det gør en forskel, og hvorfor en producent som norske BOEN er et godt valg.

BOEN gulve med de rigtige certifikater

BOEN gulve har en lang historie bag sig, hvor det første savværk i 1634 markerede sig ved at producere træplanker af høj værdi fra de norske træer. Siden da har BOEN været i tæt kontakt med den norske natur, og derfor bliver der også taget mange klimavenlige hensyn i skabelsen af de anerkendte BOEN gulve.

BOEN minder på mange måder om den danske producent Junckers Gulve, hvor der ligeledes tages særlige hensyn til miljøet. Her finder du flere forskellige certifikater – såsom FSC® og ISO 14001 – som alle vidner om, at produktionen af flotte gulve ikke kommer på bekostning af naturens helbred.

Vælg bæredygtige trægulve

Selvom det lyder som et forholdsvist lille træk i den store kamp mod klimaforandringerne, kan bæredygtige trægulve sagtens gøre en stor forskel. Hvis der udelukkende bliver anvendt klimavenlige materialer i fremtidens byggeri, kan Danmark spare verden for store mængder CO2 hvert år.

Selvom der altid vil være en udledning af CO2 i forbindelse med anskaffelse af materialer, er nogle materialer langt bedre end andre. BOEN gulve er et godt eksempel på dette, da 95% af alt træværk fra de europæiske skove er omfattet af træplantningsprogrammer. Det betyder, at træet fældes på ordentlig vis, samtidig med at der plantes nye tilsvarende træer, der kan binde den fremtidige CO2 på effektiv vis.

Undersøg BOEN gulve på forhånd

Du bør altid tage dig tid til at undersøge bestemte materialer, inden du udvælger dem til dit byggeprojekt. Det er for eksempel nemt at finde informationer på BOENs hjemmeside, der fortæller, at de bæredygtige certifikater er opnået i produktionen af BOEN gulve. På samme måde kan du også undersøge de andre materialer i dit hjem, så du kan være sikker på, at du altid tager det klimavenlige valg.

Du kan nemt klikke dig ind på en producent hjemmeside og finde en ”Om os”-sektion, hvor der formentligt vil stå en masse om bæredygtighed og miljøhensyn. De fleste producenter skilter tydeligt med deres grønne valg, og hvis du har svært ved at finde deres grønne sektion, er det muligvis et tegn på, at der ikke er truffet nær så mange miljøbevidste hensyn som konkurrenterne.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark