Nyt tag – giver huset et helt nyt udtryk

//

Min veninde og jeg har kastet os ud i et større projekt! Jeg har altid ønsket mig at bo tæt på familie og venner, og for et halvt års tid siden kom der et hus på markedet, som lå perfekt, synes jeg, prisen var ok, standen knap så god, men vigtigst af alt det var et dele hus! 

Jeg sendte det med det samme til min veninde, da vi har talt lidt om idéen om at have et fælles hus med separate boliger. Hun var heldigvis helt klar på idéen, og vi gik med det samme i gang med at undersøge med bank, ejendomsmægler og det hele. Og det lykkes os sgu at købe huset. Der var flere gange undervejs, hvor jeg ikke helt troede på det ville lade sig gøre, men det gjorde det heldigvis! Vi boede begge til leje, og havde indregnet at vi kunne beholde vores lejligheder i 6mdr. mens vi satte huset i stand. For jeg må sige, det trængte virkelig til en kærlig hånd. Ikke nok med at det er et gammel hus, så har vedligeholdet af det været minimal. Derfor var der nok at gå i gang med, men heldigvis kunne vi også se en masse muligheder i at skabe et helt unikt hus sammen, med den lækreste store fælles have. Vi startede med det udvendige af huset, her skulle facader og gavle have en ordentlig omgang, vinduer og døre skulle skifte og sidst men ikke mindst skulle taget skiftes. Særligt det med taget gjorde mig ærlig talt lidt nervøs – jeg havde sådan en bange anelse om, at der kunne opstå uforudsete og meget omkostningsfulde ting. Derfor gjorde vi også meget ud af at undersøge, hvordan vi lige skulle gribe det an. Vi fandt blandt stor hjælp i denne guide: haandvaerker.dk/artikel/nyt-tag?tag=tag, og så besluttede vi os faktisk for et helt andet tag en huset oprindeligt er bygget med, af den simple årsag at vi ønskede at give huset et helt nyt look, som stadig havde det ældre look men med et moderne pift. Og det må man sige lykkedes, det er blevet super fedt, og vi slap heldigvis for ubehagelige overraskelser!

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark