Rejse til Maldiverne

//

Maldiverne, officielt Republikken Maldiverne, er en lille arkipelagisk stat i Sydasien beliggende i Det Indiske Hav. Den eksisterer sydvest for Sri Lanka og Indien, ca. 700 km fra det orientalske kontinents landmasse. Kæden af 26 atoller strækker sig fra Ihavandhippolhu Atoll i nord til Addu Atoll i syd (i hele Ækvator). Maldiverne består af en region, der dækker ca. 298 kvadratkilometer, og er en af klodens mest geografisk spredte suveræne stater ud over den mindste orientalske nation efter areal og med omkring 557.426 borgere det næstmindste befolkede land i Asien. Malé er ressourcerne og en af de mest blomstrende by, almindeligvis kaldet “King’s Island”, hvor de gamle kongelige imperier regerede for sin centrale plads.

Maldivian Island-kæden ligger på Chagos-Laccadive Ridge, en betydelig ubådskæde af bjerge i Det Indiske Ocean; dette udvikler desuden en terrestrisk økoregion sammen med Chagos Archipelago og Lakshadweep. Med en almindelig jordoverflade på 1,5 meter over vandstanden og et højeste naturlige punkt på kun 5,1 meter er det verdens laveste liggende nation. 

I det 12. århundrede nåede islam det maldiviske øhav, der blev kombineret som et sultanat, hvilket skabte solide kommercielle og kulturelle bånd til Asien og Afrika. Fra midten af 1500-tallet kom området under indflydelse af europæiske kolonimagter, og Maldiverne endte med at blive et britisk protektorat i 1887. Selvhjulpenhed fra Det Forenede Kongerige kan findes i 1965, og også en regeringsrepublik blev udviklet i 1968 med en valgt People’s Majlis. I de følgende årtier har der faktisk været politisk ustabilitet, bestræbelser på demokratiske reformer samt miljømæssige udfordringer som følge af miljøtilpasning.

Maldiverne endte med at blive en af grundlæggerne af South Oriental Association for Regional Cooperation (SAARC). Det er ligeledes deltager i FN, Commonwealth of Nations, Organisationen for Islamisk Samarbejde og også den alliancefri aktivitet. The Globe Financial institution klassificerer Maldiverne som havende en øvre middelklasse indtjening økonomiske klima. Fiskeriet har faktisk traditionelt været den dominerende finansielle aktivitet, og det er langt det største område, der er blevet overholdt af det hurtigt voksende turistmarked. Maldiverne sats “høj” på Human Being Development Index, med per capita indtægter betydeligt mere end andre SAARC nationer.

Maldiverne var medlem af Commonwealth fra juli 1982 til han blev fjernet fra organisationen i oktober 2016 i protest mod de forskellige andre nationers påstande om misbrug af menneskerettighederne og også om at stoppe det arbejdende demokrati. Maldiverne vendte tilbage til Commonwealth den 1. februar 2020 efter at have vist tegn på at have arbejdet autonome procedurer og fremtrædende bistand.

Maldiverne består af 1.192 rev øer grupperet i en dobbelt kæde af 26 atoller, der strækker sig langs en størrelse på 871 km nord til syd, 130 km (81 miles) øst til vest, spredt over omkring 90.000 kvadratkilometer (35.000 sq mi), hvoraf kun 298 km2 (115 sq mi) er tørt land, hvilket gør dette til denne af verdens mest distribuerede nationer. Den ligger mellem breddegrader 1 ° S samt 8 ° N, og længdegrader 72 ° og også 74 ° E. Atollerne består af rev- og sandbarer i realtid, der ligger på toppen af en ubådsryg 960 km lang, der klatrer brat fra midten af Det Indiske Ocean og også løber nord til syd.

Kun i nærheden af den sydlige ende af denne naturlige koralbarrikads tillader 2 åbne passager sikker skibsnavigation fra den ene side af Det Indiske Hav til den anden gennem Maldivernes territorialfarvande. Med hensyn til de administrative mål arrangerede den maldiviske regering disse atoller i 21 ledelsesafdelinger. Den største ø Maldiverne er Gan, som tilhører Laamu Atoll eller Hahdhummathi Maldiverne. I Addu Atoll er de vestlige øer forbundet af veje over koralrev (samlet kaldet weblink Roadway) samt den samlede størrelse af vejbanen er 14 km (9 mi).

Maldiverne er den mest overkommelige nation i verden, med optimale og gennemsnitlige naturlige jordgrader på kun 2,4 meter (7 ft 10 i) samt 1,5 meter (4 ft 11 i) over havets overflade, hhv. I områder, hvor der findes byggeri og anlæg, er dette ikke desto mindre faktisk blevet forbedret til en række meter. Mere end 80 procent af landets land består af koraløer, der klatrer mindre end en meter over havets overflade. Maldiverne er derfor i høj fare for at blive nedsænket som følge af stigende vandstand. FN’s økologiske panel har advaret om, at havstigningen til de eksisterende priser vil være høj nok til at gøre Maldiverne ubeboelige i 2100.

Maldiverne har et tropisk monsunmiljø (Am) under Köppen-miljøklassifikationen, som påvirkes af den store landmasse i Sydasien mod nord. Fordi Maldiverne har den laveste højde af enhver form for nation i verden, temperaturen er regelmæssigt varmt og normalt fugtig. Tilstedeværelsen af denne landmasse udløser differentieret boligopvarmning af jord og vand. Disse elementer modregne en spænding af fugt-rige luft fra Det Indiske Ocean over Sydasien, der fører til den sydvestlige regnskyl. To sæsoner dominerer Maldivernes vejrforhold: den helt tørre periode forbundet med vinteren nordøstlige storm samt den våde sæson forbundet med den sydvestlige monsun, som bringer stærke vinde og tornadoer.

Ændringen fra den tørre nordøstlige storm til den våde sydvestlige storm finder sted i hele april og også maj. I løbet af denne periode bidrager de sydvestlige vinde til udviklingen af den sydvestlige monsun, som når Maldiverne i begyndelsen af juni og også varer indtil slutningen af november. Ikke desto mindre overholder Maldivernes vejrmønstre ikke altid monsunmønstrene i Sydasien. Den årlige regn i gennemsnit 254 centimeter (100 i) i nord og 381 centimeter (150 i) i syd.

Den monsunmæssige indflydelse er bedre i den nordlige del af Maldiverne end i syd, endnu mere påvirket af de ækvatoriale strømme.

Den typiske varme er 31,5 grader Celsius samt den typiske lave temperatur niveau er 26,4 niveau Celsius.

Økologiske spørgsmål bortset fra havets overflade bølge omfatter dårlig bortskaffelse af affald og strand indbrud. Selv om Maldiverne opretholdes temmelig smuk og lidt rod kan findes på øerne, ingen gode lossepladser findes. Mange skrald fra Malé og også forskellige andre hoteller er blot losset på Thilafushi.

31 sikrede områder administreres af Ministeriet for Indstilling og også Energi og også Epa (EPA) af Maldiverne.

Maldiverne forblev hovedsageligt ukendt for feriegæster indtil begyndelsen af 1970’erne. Kun 189 øer har bopæl for sine 447.137 borgere. De forskellige andre øer udnyttes fuldt ud til økonomiske funktioner, hvoraf turisme og også landbrug er en af de mest førende. Turisme udgør 28% af BNP og mere end 60% af Maldivernes forex indtægter. Over 90 % af statens skatteforpligtelser stammer fra importafgifter og turistrelaterede skatteforpligtelser.

Udviklingen af turist fremmet den samlede vækst i landets økonomi. Det gav direkte såvel som indirekte arbejds- og indtjeningsgenereringschancer i forskellige andre relaterede sektorer. De første rejsende resorts blev åbnet i 1972 med Bandos Island Hotel og Kurumba Village (det eksisterende navn er Kurumba Maldiverne), som forvandlede Maldiverne økonomiske klima.

Ifølge turistministeriet ændrede indførelsen af turister i 1972 den økonomiske situation og flyttede hurtigt fra afhængighed af fiskeri til turisme. På bare 3 samt en halvtreds procent årtier, endte industrien med at blive den primære indtægtskilde. Turisme var ligeledes landets mest betydningsfulde udenlandske penge indkomst lønmodtager og den ensomme største bidragyder til BNP. Fra 2008 leverede 89 hoteller på Maldiverne over 17.000 senge samt holdt over 600.000 feriegæster hvert år. I 2019 involverede over 1,7 millioner besøgende øerne.

Antallet af resorts forbedret fra 2 til 92 mellem 1972 og 2007. Siden 2007 havde over 8.380.000 besøgende besøgt Maldiverne.

Landet har 6 arv Maldivian rev moskeer detaljeret som UNESCO foreløbige hjemmesider. 

Besøgende på Maldiverne kræver ikke at anmode om visum før ankomst, på trods af deres oprindelsesland, tilbød de har en legitim nøgle, bevis for videre rejser, og også penge til at være selvafhængig, mens i landet.

Mange besøgende når Velana International Flight Terminal, på Hulhulé Island, der støder op til finansieringen Malé. Flyterminalen betjenes af ture til såvel som fra Indien, Sri Lanka, Doha, Dubai, Singapore, Istanbul samt betydelige lufthavne i Sydøstasien sammen med chartre fra Europa. Gan Airport terminal, på den sydlige atoll af Addu, serverer desuden en verdensomspændende tur til Milano flere gange om ugen. British Airways bruger direkte ture til Maldiverne omkring 2 – – 3 gange om ugen.

Maldivernes kultur påvirkes af samfundene for folk af forskellige etniske grupper, der faktisk har plukket øerne gennem tiden.

I betragtning af at reklamen fra det 12. århundrede desuden var påvirker fra Arabien i sproget og også kulturen i Maldiverne på grund af konverteringen til islam og også dens område som en korsvej i det centrale Indiske Ocean. Dette skyldtes den lange handelshistorie mellem den meget østlige og også centrum-østen.

Reflekterende over dette er den virkelighed, at Maldiverne har haft den højest mulige nationale adskillelse sats i verden i mange år. Dette, er det hypotese, er på grund af en blanding af liberale islamiske regler om adskillelse samt rimeligt løs ægteskab obligationer, der er blevet bestemt som typisk i ikke-og også semi-stillesiddende folk uden en historie af fuldt etableret landbrugs-hjem samt slægtskab forbindelser.

Velana International Flight Terminal er den største gateway til Maldiverne; Det ligger i nærheden af finansieringsbyen Malé og er også omgivet af vand. International rejser er tilgængelig på statsejede Island Aeronautics Provider (mærkevarer som Maldivian), der løber til næsten alle Maldiverne beboelseslufthavne med flere Bombardier Dashboard 8 fly, og en A320 med global service til Indien, Bangladesh, Kina og også Thailand.

I Maldiverne er der tre vigtige midler til at rejse ind mellem øer: med boligflyvning, med vandflyver eller med vandscootere. [146] I en årrække var der to vandflyselskaber, der opererede: TMA (Trans Maldivian Airways) samt Maldivian Air Taxi, men disse fusionerede i 2013 under navnet TMA. Vandflyverflåden består udelukkende af DHC-6 Twin Otters. Der er desuden et ekstra flyselskab, Flyme, der kører med ATR-fly til indenrigsflyterminaler, hovedsagelig Maamigili, Dharavandhoo samt et par andre. Manta Air starter sin allerførste arrangerede vandflyver service. Dens vandflyver flåde består af DHC-6 Twin Otter fly.

Ud over vandflyvertjenesten gør Manta Air brug af ATR 72-600 fly til at drive indenrigsflyvninger til Dhaalu Lufthavnsterminal, Dharavandhoo Lufthavn og også Kooddoo Lufthavnsterminal fra hovedterminalen Velana International Flight. [147] Afhængigt af afstanden til destinationsøen fra lufthavnsterminalen arrangerer hoteller speedbådstransport eller vandflyverture direkte til hotellets ø-anløbsbro for deres besøgende. Flere daglige ture opererer fra Velana International Airport Terminal til de 12 boliger og globale lufthavne i nationen. Planlagte færger opererer ligeledes fra Malé til de fleste atoller. Den traditionelle maldiviske vandscootere kaldes en dhoni. Speedbåde og også vandflyvere ofte en tendens til at være mere pebret, mens rejser med dhoni, selv om langsommere, er forholdsvis billigere og også praktisk.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark