Større køkkener gør bæredygtigt fremskridt
Danske virksomheder har altid været gode til at benytte sig af lokale kilder til deres råvarer og ingredienser. Og dette er Danmark kendt for. Vi er internationalt anerkendt for vores engagement i køkkenet, hvilket også kommer til syne gennem vores 27 Michelin restauranter. Hele 38 Michelin stjerner blev sidste år tildelt danske restauranter. Der bliver hvert år tildelt ni stjerner for bæredygtighed, hvoraf seks af dem sidste år gik til Danmark. Sverige, Norge og Finland fik hver én. Dette afspejler i høj grad hvor meget danske køkkener går op i at levere de absolut bedste råvarer til deres kunder og besøgende. Tager man på Michelin besøg i Danmark, vil man opleve danske, yderst økologiske ingredienser. Selvom danskerne ikke har ry for at være imødekommende hvad angår deres tjenere, kan man her være forsikrede om søde og professionelle medarbejdere. Derfor er det ikke blot en gastronomisk oplevelse, men i lige så høj en servicemæssige oplevelse der imponerer selv den mest kritiske.
Teknologi er vejen frem
Gastronomiske vidundere som Noma, Geranium, AOC og Alchemist benytter sig alle sammen af højteknologiske måder at tilberede deres retter på. Ydermere benytter de sig også af traditionelle former for madlavning og tager på den måde kunden tilbage til en primitiv tid. Teknologi har givet kokkene måder at dampe en allerede anrettet tallerken, lige inden den skal serveres. På samme måde han maden ikke blot laves hurtigere, men det gør også hele virket i køkkenet mere praktisk og effektivt.
En branche i fremgang
Restaurationsbranchen har i øjeblikket massiv mangel på arbejdskraft, hvilket har bund i forskellige årsager. Denne mangel på arbejdskraft, vil dog efter alle tydende ordne sig selv. Det sagt, har branchen aldrig haft mere vind i sejlene. Danskerne har aldrig været mere villige til at betale flere penge for gode råvarer og gode gastronomiske oplevelser. Eksempler på dette ses også gennem mere tilgængelige gastronomer som hallerne, OliOli, Palæo og Garbanzo.