Sådan bliver din virksomhed mere grøn

//

Det kan være, at du er begyndt at tænke mere på miljøet og klimaet. Hvis du i høj grad er begyndt at ændre på dine egne varer, når du er derhjemme, kan det det være fornuftigt, hvis du begynder at inkorporere de gode, grønne vaner på din arbejdsplads. Du kan f.eks. foreslå, at dit arbejde begynder at kigge nærmere på mulighederne for solceller til virksomheder. Det er nemlig muligt at få installeret solceller på din virksomheds bygning. Dette kan være med til at spare på både energien og el-regningen. Dette viser, at der er mange gode grunde til, at din virksomhed bør fokusere mere på den grønne omstilling.

Start i de små

Inden du får installeret solceller og skabt større ændringer ved arbejdspladsen, kan det være fornuftigt, hvis du er med til at skabe nogle mindre forandringer. Dette kunne f.eks. være, at alle medarbejderne skal være bedre til at affaldssortere. Dette kræver meget lidt af folk, men det kan i høj grad være med til at hjælpe miljøet. Udover dette bør alle huske at spare på strømmen. Det kan være fornuftigt ikke at lade vandet rende eller lade lyset stå tændt, når det ikke er nødvendigt. Disse små tiltag kan normalisere, at alle skal være bedre til at passe på klimaet – både på arbejdspladsen, men også derhjemme.

Hvad kan du ellers gøre?

Udover at gøre alle på arbejdspladsen opmærksomme på, hvilke små tiltag de kan tage, bør du sætte et godt eksempel. Hertil kan du skrue ned for dit eget forbrug, hvor det kan være fornuftigt at købe en masse af dine ting brugt. Derudover kan det være fornuftigt, hvis du skruer ned for, hvor meget kød du spiser. Kød er nemlig en stor klimasynder. Derfor kan det også være fornuftigt, hvis du foreslår, at der kommer nogle kødfrie dage hos din virksomheds kantine.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark