Sådan får du det smukkeste akvarium

//

Hvis du er ny ejer af et akvarium, kan det være svært at gribe opgaven af. Du vil bare gerne hurtigst muligt have fisk, du kan kigge på. Men før det, skal du indrette dit akvarium og får styr på, hvad du skal købe af tilbehør.

Du vil helt sikkert nyde dit akvarium endnu mere, hvis du også får styr på alt det andet, udover selve fiskene. Det skaber de flotteste rammer, og det hele vil gå op i en højere perfekt enhed.

Vælg de rigtige fisk

Du skal vælge de rigtige fisk. Ikke for mange, og de forskellige arter skal helst også kunne gå sammen og se flotte ud sammen. Det kan være en god idé at undersøge, hvilke fisk du ønsker i dit akvarium, så du på den måde kan skabe og indrette dit akvarium efter de fisk, du skal have i det.

Fisk kan have mange farver, og disse farver kan spille flot sammen med de farver du vælger ved indretningen af dit akvarium.

Køb flot grus til bunden

Gruset til bunden i dit akvarium kan købes i mange forskellige variationer. Du kan få det helt lyst, sort og mørkt og alt derimellem. Hvis du fx har besluttet dig for lyse fisk, vil en mørk bund være det oplagte valg – og omvendt. Køb akvariegrus lige HER. Du kan også få sand til bunden, som er et anderledes valg, men som bestemt vil se smukt og lækkert ud.

Kombiner pyntegenstande og planter

Du kan få fine pyntegenstande i form af fx en gammel bro eller et lille slot. Det er en god idé at tænke på kombinationer. Det tilbehør, du vælger, skal passe sammen med de planter, du vælger. Når de to ting spiller sammen, vil det være med til at få det hele til at gå op i en højere enhed.

Det enkle er mere stilfuldt

Det er altid en god idé at tænke mere enkelt. Jo enklere, jo flottere udtryk. Det enkle vil også få fiskene til at fremstå mere iøjefaldende og tydeligt. Jo mere rod, jo mere vil fiskene forsvinde i rodet. Dette gør sig især gældende, hvis du vælger alle mulige farver til bunden, en masse forskellige planter og alverdens tilbehør i skrigende farver.

Ikke for meget rod eller for mange farver

Ud fra ovenstående afsnit siger det sig selv, at hvis du kombinerer for mange ting, vil det hurtigt komme til at se rodet ud. Rod er aldrig godt i et akvarium, og det vil i de fleste tilfælde være synd for fiskene, da de på den måde bliver anonyme og ikke får lov til at stå frem i deres flotte farver.

Det er derfor også flottest, hvis du fx vælger tilbehør i naturlige og mørke farver, så de flotte grønne planter også får en flot kontrast til disse. Det hele handler faktisk om kontraster, og der opstår simpelthen for mange, hvis du kombinerer alle regnsbuens farver – og især hvis de er skrigende lyse neonfarver.

Som udgangspunkt kan du forsøge at indrette dit akvarium, som hvis det skulle afspejle naturen mest muligt.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark