Sådan skaber du selv grøn omstilling

//

Mange mennesker er optagede at klimaet og vores samlede grønne omstilling. Samtidig overser mange dog de hundredevis af små måder, vi hver især kan gøre en forskel i hverdagen for den samlede klimabelastning. 

En nem måde at nedbringe din belastning på miljøet er ved at affaldssortere. Dette har en væsentlig betydning for det samlede klimaaftryk, da vi i den forbindelse har mulighed for at genanvende ressourcer og på den skabe bæredygtighed. 

Samtidig kan vi med fordel undgå at forurene vores grundvand med skadelig kemi, såsom pesticider. Det kan vi gøre ved at nedbringe brugen af produkter i hverdagen, som indeholder denne skadelige kemi.  

Hverdagsprodukter med skadelig kemi

Det interessante er i denne sammenhæng også at forstå, at mange af de hverdagsprodukter vi anvender afleder kemi, som er uønsket i naturen. Eksempelvis indeholder bagepapir flourstoffer, som ikke nedbrydes godt i naturen. Det betyder at disse stoffer ophobes og har en skadelig effekt på det naturlige økosystem og biodiversitet. 

Disse flourstoffer findes også til tider på eksempelvis regnjakker eller flere typer tryk på tøj. Ligesom at flere typer rengøringsmidler og dagligdagsprodukter kan indeholde skrap og skadelig kemi, som kan være skadeligt for miljøet.

Dette kan du læse mere om i denne guide til et hjem uden skadelig kemi. Link: https://savasana.dk/hjemmet/

Selv plejeprodukter og almindelig kosmetik kan indeholde ingredienser, som kan have betydning for klimaet. Dette gælder selv for enkelte typer parfumestoffer som eksempelvis D-limonene. 

Ligeledes indeholder mange af vores hverdagsprodukter plastik, hvorfor det igen er klogt at tænke i affaldssortering, men også at se efter mere bæredygtige alternativer. 

Tilsammen har disse ingredienser en stor belastning for miljøet, men det er væsentligt at huske på, at en stor udleder af disse kemikalier er almindelige forbrugere. 

Derfor hviler der også et ansvar på vores skuldre, i vores produktvalg som forbrugere. Dette er heldigvis blevet meget nemmere over de seneste par år, hvor mange produktalternativer er skabt med netop miljøet for øje. 

Læs mere om dette på savasana.dk hvor du kan blive klogere på hvordan du kan skabe en forskel for miljøet, med produkter som ikke går på kompromis med funktionalitet eller kvalitet. 

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark