Sådan sparer du energi og bliver mere miljøvenlig

//

At være mere energieffektiv og miljøvenlig er en voksende tendens. Folk bliver mere og mere bevidste om deres indvirkning på miljøet og søger efter måder, hvorpå de kan være mere bæredygtige i deres hverdag. Der findes mange forskellige tips og tricks til at spare energi derhjemme, så lad os se nærmere på, hvordan du kan reducere dit CO2-fodaftryk. 

Skift dine apparater 
Mange almindelige husholdningsapparater, såsom køleskabe og vaskemaskiner, har indbygget energibesparende muligheder. Disse indstillinger vil reducere den mængde strøm, som disse apparater bruger. Hvis du er på markedet for nye apparater, skal du forsøge at finde apparater med en Energy Star-klassificering, da dette betyder, at de opfylder visse standarder for effektivitet, der er fastsat af regeringen. Sørg desuden for ikke at lade lys eller anden elektronik være tændt, når du ikke bruger dem – at slukke dine enheder, når de ikke er i brug, er en af de nemmeste måder at spare på energien derhjemme! 

Isoler dit hjem 
En anden god måde at spare energi derhjemme på er ved at sørge for, at dit hus er ordentligt isoleret. Dette hjælper med at holde varmen inde i koldt vejr og ude i varmt vejr, hvilket betyder, at dit klimaanlæg eller varmesystem ikke skal arbejde så hårdt for at regulere temperaturen. En ekstra isolering er også med til at fange støj fra eksterne kilder som f.eks. trafik eller byggeri. Det kan være svært at installere isolering selv, så hvis du tøver med det, kan du overveje at hyre en professionel isoleringsmontør, som kan hjælpe dig med at få dit hjem op på toppen på ingen tid! 

Reducer vandforbruget 
Endelig er det at reducere vandforbruget en anden god måde at spare energi i hjemmet på. At tage kortere brusebade og slukke for vandhanen, mens du børster tænder eller vasker op, er to nemme måder at gøre dette på. Du kan også investere i brusehoveder med lavt vandforbrug, som bruger mindre vand end traditionelle modeller, men som stadig giver nok tryk til at give en behagelig bruseoplevelse. Overvej desuden at investere i en tankløs vandvarmer, som opvarmer vand efter behov i stedet for at opbevare varmt vand hele dagen, mens du bare venter på, at nogen skal bruge det! 
  
Konklusion:
Det kræver blot nogle enkle skridt! Udskiftning af ældre apparater til nyere modeller med en Energy Star-klassificering, korrekt isolering af dit hjem og reduktion af vandforbruget er alle gode måder at begynde at spare energi på i dag. Med et par enkle ændringer her og der vil du snart se et fald i dine månedlige regninger for forsyningsudgifter og samtidig hjælpe Moder Jord! Så hvad venter du på? Begynd at spare på energien i dag!

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark