Tænk på mijøet og køb brugte antikke glas

//

Skal du have nye glas? Hvad med at købe nogle antikke brugte!

Holmegaard glas

Holmegaard er ærkedansk design. De skønneste glas i mange udgaver. Det er let at finde nogle smukke glas som passer ind i hjemmet idet mange af Holmegaards glas er tidsløse og smukke.

Se f.eks. de røgfarvede Atlantic glas fra Holmegaard. De har en klassisk form og drikkevarerne gør sig rigtigt flot i et røgfarvet glas. Det giver en meget fin effekt. Af andre røgfarvede glas findes også Canada glassene, som er meget fine.

Gisselfeld glas er også særligt smukke. Måske lidt mere feminine i deres udtryk. Men bemærk de flotte grønne hvidvinsglas. Den grønne farve giver en helt særlig effekt på bordet.

De klassiske Skibsglas og Tivoliglas kan også anbefales – og her er det særligt nemt at finde nogle f.eks. hos private, idet de findes i så mange hjem i dag.

Hvis du køber glas hos en antikvitets handler, så er du sikker på at få glas som der er iorden og uden skår. Du kan ofte også få besvaret dine evt. spørgsmål i forhold til hvordan man bedst passer på sine glas så man undgår glaspest og slidte guldkandter. Glassene er nogle gange mere end 50 år gamle men har alligevel overlevet tidens tand, fordi der er passer godt på dem.

De antikke glas er produceret i Danmark i byen Holmegaard hvor der lå et glasværk. I dag er glasværket et museum og nye Holmegaard glas bliver produceret i udlandet.

Købt antikt og få et stykke Dansk historie ind i spisestuen. Når du køber antikt så bidrager du også til det gode klima idet klimaaftrykket er sat for meget lang tid siden. Det er ikke så svært at være klimabevist i det daglige – man skal blot tænke på genbrug og god kvalitet.

Dejligt hvis du kunne finde inspiration i denne artikel til dine nye gamle glas.

 

 

 

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark