Tapas’ historie: Hvor kommer dette lækre spanske køkken fra?

//

Tapas er et populært spansk køkken, som du måske allerede har smagt. Men hvad betyder ordet “tapas” egentlig? Og hvor stammer det fra? I denne artikel fortæller vi dig alt om tapas’ historie og de forskellige retter, der hører til det spanske køkken. Vi giver også nogle tips til, hvordan du selv kan lave tapas på en nem og overskuelig måde.

Historien om tapas

Tapas er oprindeligt et spansk koncept, hvor små retter serveres som forret eller snacks. Dette gør det nemt at nyde forskellige retter på én gang, og du behøver ikke at tilberede en stor og tidskrævende middag. Tapas er derfor ideelt til en hyggelig aften med familie og venner, hvor I kan nyde god mad og drikke sammen.

Det spanske tapa

Det ord, vi på dansk kender som “tapas”, stammer fra det spanske ord “tapa”, som betyder “låget”. Ifølge traditionen blev tapas opfundet af en spansk herre, der kunne lide at spise sine snacks med et lille stykke brød foran sig – dette fungerede som et “låg ” og forhindrede dermed at maden blev for stuvet.

Bredt til hele verden

Tapas er altså oprindeligt et spansk koncept, men i dag kan du finde tapas på restaurantmenuer overalt i verden. I Danmark er det især blevet populært at spise tapas, da det giver mulighed for at smage på mange forskellige retter på én gang. Tapasretter er ofte lette og friske, hvilket gør dem perfekte til en sommerlig aftenmenu.

En klassisk menu

En typisk tapasmenu består ofte af en række forskellige forretter, hovedretter og desserter. De mest almindelige tapasretter er:

– Spanioler (små friturestegte kartoffelbåde med æg og chili)

– Tortilla de patatas (en spansk omelet lavet af æg, kartofler og løg)

– Croquetas de jamón (friturestegte farsboller med skinke)

– Calamares a la plancha (grillet blæksprutte med citron)

– Gambas al ajillo (stegte rejer med hvidløg)

– Pulpo a la gallega (galicisk stegt blæksprutte med kartofler)

Utallige af muligheder

Der findes utallige muligheder for, hvordan du kan lave din egen tapasmenu. Du kan vælge at lave en menu bestående af kun forretter, eller du kan vælge at lave en fuld middag med både forretter, hovedretter og desserter. Du kan også vælge at få tapas takeaway København, hvis du hellere vil bruge tiden sammen med dine gæster fremfor at stå i køkkenet hele aftenen.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark