To råd til hvordan du kan have omtanke på miljøet på hjemmekontoret

//

Givet den nuværende verdenssituation har vi i nyere tid set en markant stigning af medarbejdere, der har indrettet kontorer derhjemme for at kunne lave dagens gode gerning i deres egne hjemlige gemakker. Der er mange ubestridelige fordele ved dette for både medarbejdere, arbejdsgivere – og ikke mindst miljøet.

Hvis du arbejder hjemmefra – eller kommer til det i den næreste fremtid – er det vitalt, at du har et dedikeret arbejdsområde, du kan arbejde fokuseret og uforstyrret i. Selvom det kan være mageligt at udføre dagens dont dybt sunket ned i sofaen, er dette ikke holdbart i længden. Derfor bør du overveje at få indrettet dit kontor derhjemme med de rette remedier. Men hvordan gør man denne proces mere miljøvenlig, så man skåner planeten fra at bruge unødvendige ressourcer? Der er et hav af forskellige råd til, hvordan man gør netop dette. I denne artikel vil vi give to indspark til, hvad du kan overveje for at gøre dit hjemmekontor mere miljøvenligt.

Kontormøblerne: genbrug eller upcycle

Når det angår at indrette sig miljørigtigt på hjemmekontoret, må man starte med de tunge ting først. Man gør sig klogt ved at overveje, hvilke møbler man vælger at indrette sit kontor ud fra. Det grønneste valg man kan tage, det er at købe genbrugsmøbler eller møbler, der er upcyclede til at være i en fortrinlig stand atter engang. Hvad end om det er kontorstolen, opbevaringsskabe såsom et skuffedarium, eller om det er selve hæve sænkebordet, der agerer den bærende bjælke for hele kontorsammensætningen, så findes der gode muligheder for at få de rette kontormøbler af den rette kvalitet. Hvis man kan genbruge gamle møbler eller finde gode kontormøbler i en genbrugsbutik, kan man også derved vise stor omtanke til miljøet ved ikke at bidrage til forbruget af yderligere ressourcer.

Den bedste form for belysning i dit økohjemmekontor

Man kan ikke komme udenom, at der skal strøm til for at kunne få dagligdagen på hjemmekontoret til at fungere. Man kan følge det gængse råd om, at undlade at have energikilder tændt, når de ikke er i brug. Det vil hjælpe både en selv med at spare nogle penge på el-regningen og miljøet ved at undlade at lade den fuldt opladte computer stå til opladning, mens man for eksempel går ud i køkkenet for at hente kaffe. I forhold til endnu en eldrevet fornødenhed som er lamper, kan man overveje, hvordan man mest miljøbevidst indretter sit hjemmekontor ift. belysning. Hvis man kan placere sit dedikerede arbejdsområde nær et vindue, hvor der er godt med sollys, kan man nærmest udradere ens behov for at bruge elpære, der kontinuerligt bruger strøm. Hvis dette ikke kan lade sig give sig, kan du vælge at bruge små lamper frem for store loftlamper. Da man højst tænkeligt arbejder i dagtimerne kan små skrivebordslamper sagtens klare ærterne, når det kommer til at belyse dit arbejdsområde. Hvis du har behov for nye pære, kan du udskifte eventuelle glødepærer med LED-lys, da disse bruger omtrent 4-5 gange mindre energi – og så holder de endda længere. Det betyder mindre splid med udskiftninger og indkøb af nye pære og samtidig færre omkostninger.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark