Tre gode tips til den nyudklækkede iværksætter

//

Når man lever iværksætterlivet, er der masser af fart på. Det hele går enormt stærkt, for det er den hastighed, der skal give dig succes. Dog kan det nemt komme til at gå så hurtigt at du kan glemme nogle af de mest essentielle ting. Derfor er det en god ide, lige at huske sig selv på nogle af dem, som man nemt kan glemme. Her kan du læse om ting som mange kommer til at forsømme, eller kommer til at glemme, når først de får vind i sejlene. Her skal du nemlig passe på, for laver du fejl her, kan det blive fatalt for din virksomhed.

Få styr på det juridiske

Noget af det som er vigtigst, når man sætter i værk, er at have et solidt produkt. Det er jo netop selve produktet som hele din virksomhed skal kredse om. Det er også den eneste ting ved din virksomhed, som skal være konstant.

Det kan både være din største styrke og svaghed. Det hele kommer an på hvilken konkurrence du møder. Er der hård konkurrence, om dette produkt kan du få det hårdt, men lykkes det dig at sætte dig på markedet, kan du nemmere nå til tops.

Alt dette betyder dog ikke noget, hvis ikke du har styr på dine patenter. At få sat et varemærke på sine produkter, er helt essentielt, hvis man ikke vil have at andre skal kopirere det. Et varemærke er nemlig det eneste der står imellem dig og andre producenter, der står på spring for at stjæle din ide.

Der findes virksomheder, der lever af at lave dårlige kopier at varer i høj kvalitet, og sælge dem billigt. På den måde narrer du ikke nogen ved at være så naiv at tro, at der ikke er en der står klar med dit eget produkt, bare billigere, hvis ikke du får styr på dit varemærke.

Tænk i grønne løsninger

Når du bygger din virksomhed, er det også vigtigt at tænke på fremtiden. Der skal også være en planet til dine børnebørn, det ved både du og forbrugeren. Derfor er det vigtigt altid at tænke bæredygtighed ind i dit brand.

Det produkt du skal sælge, kan fx være lavet af mange materialer. Her er det en god ide at opsøge noget som har en bæredygtig profil. På den måde appellerer du nemmere til flere kunder, uden at gøre alt for meget ved dit brand. Det er nemlig ikke bare for din og planetens skyld, at du har brug for bæredygtighed som en del af dit brand, det er simpelthen en naturlig grund for mange til at vælge dit produkt over andres.

På samme måde som du kan booste dit brand med et varemærke, kan du altså gøre det med en bæredygtig profil.

Husk at spille bold op ad virkeligheden

Når man har godt styr på økonomien, kan det nogle gange være let at kigge sig blind på tallene. Det sker faktisk at nogle bliver for gode til matematikken. Det er nemlig vigtigt altid at lavet et reality check på alt hvad man laver. Måske siger din cost-benefit analyse en ting, men hvis din mavefornemmelse siger det stik modsatte, er det altid værd at undersøge hvorfor.

På den måde sikrer du dig at der altid kommer til at være en direkte parallel til den virkelige kunde, og ikke bare tallene i din model. Skal du se mere på hvordan du kan gøre det i praksis, kan du lave en forbrugerundersøgelse, eller samle et panel til at bedømme dit produkt. Så er du altid sikker på at have fingeren i jorden.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark