4 gode råd til at spare penge i boligbudgettet

//

Vi vil alle gerne spare penge, hvis vi har mulighed for det. Det er skønt, når vi kan spare penge i boligbudgettet, for her ligger mange af vores faste udgifter. Der findes nogle gængse råd man kan følge, hvis man gerne vil spare lidt penge på boligudgifterne, og dem kan du læse mere om her – få for eksempel energivinduer, invester i sparepærer eller drop tørretumbleren.

Invester i energivinduer

Hvis du gerne vil spare penge i boligbudgettet, kan det være en god idé at investere i energivinduer. Har du energivinduer, kan du lettere holde på varmen og derfor skal du ikke bruge så mange penge på energi, når det kommer til at varme huset op.

Energivinduer fungerer på den måde, at der er en speciel belægning på indersiden af det ene glas. Belægningen sørger for, at solens energi og dermed varmen bliver i boligen. På den måde kan du bruge noget solens energi på at opvarme huset, og det kan du i sidste ende spare en betydelig del penge på.

Der findes energivinduer i mange stilarter, så det burde også være let at finde nogle, som passer til dit hjem. Der findes også energivinduer med forskellig grad af vedligehold – vil du for eksempel gerne slippe for at male ofte, kan du investere i vinduer med aluminiumskant.

Brug sparepærer

Hvis du gerne vil spare penge på boligbudgettet, er det også en god idé at investere i sparepærer. De bruger væsentligt mindre strøm end almindelige pærer. En anden idé kan være at investere i nogle løsninger, hvor du kan sætte en timer på, hvor længe lyset skal være tændt. På den måde er det let at spare penge på lyset, specielt hvis du for eksempel bor med nogle, som har tendens til at glemme at slukke lyset.

Drop tørretumbleren

De fleste er glade for at bruge tørretumbleren, så man er fri for at have stativer stående med tøj, som fylder. Dog er der en del penge af spare, hvis du dropper at bruge tørretumbleren og i stedet hænger dit tøj op. En tørretumbler bruger meget strøm, og du kan spare lidt på strømregningen ved kun at bruge den, når du ikke har tid eller overskud til at hænge tøj op.

I sommertiden bør det ikke være et problem, da man nemt kan hænge sit tøj op udenfor, når vejret er godt. I vintertiden kan det være frustrerende at hænge tøj op indenfor, især hvis man ikke har meget plads. Dog er det stadig en fin måde at spare lidt penge på i strømregningen, men man skal selvfølgelig gøre det, der passer ind i ens hverdag.

Giv varmeanlægget et tjek

Der er som regel tilknyttet en varmeløsning til huset, når man flytter ind, men derfor kan det alligevel godt betale sig at give sit varmeanlæg et tjek. Er det den billigste løsning, du har kørende nu? Nogle gange vil man opdage, at der findes bedre og billigere alternativer, og måske er der endda kommet flere muligheder, siden du købte huset.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark