5 fejl ved valg af sofa

//

Hvert hjem skal have en sofa, men folk begår ofte fejl, mens de køber en. Sælgere advarer konstant kunderne om potentielle problemer.

Vi viser dig, hvordan du undgår de hyppigste fejl, når du køber en sofa, så dine polstrede møbler holder længe, og du ikke har problemer med dit køb.

Fejl nr. 1: Køb uden at kigge

Dagens køber har to muligheder: Vælg og bestil en sofa online eller besøg en detailsalon: sidde, ligge og røre.

Hvis køberen endnu ikke ved, hvad han vil, skal han gå til en butik eller et møbelindkøbscenter for at se mere og se på sofaerne “live”, studere markedet, sortimentet og priserne, sammenligne egenskaber og konsultere familiemedlemmer, læse anmeldelser om virksomheder.

Fejl nr. 2: Bliv hooked på markedsføring

Det er ikke ualmindeligt, at en sofa, der udbydes til salg i en annonce, angiveligt er “udsolgt”. Først når kunden kommer til showroomet, lærer han om dette. Her kommer sælgere i arbejde, som vil vise det “hakkede” et andet produkt – lignende, men allerede til den normale pris.

En anden attraktion er den billige pris for et sæt. For eksempel, for at få en sofa til $ 5.000, skal du købe to lænestole, et bord, sæder og et skab, og først da vil det blive tilbudt til en så lav pris. Naturligvis er omkostningerne ved andre ting lidt høje – rabatten på sofaen er jævnt fordelt mellem dem.

Fejl nr. 3: Ignorering af de mindre detaljer

Undersøg først og fremmest sømmene. De skal være lige og fri for fremspringende tråde, knuder eller kroge.

Det primære stof skal bruges til at dække alle komponenter i en dyr sofa. Primære og tekniske tekstiler blandes ofte ved ompolstring af sofaer i “økonomi” -sektoren.

Nogle gange vil en producent give afkald på dyr polstring til fordel for en billigere løsning. Yderligere stykker af sengen, såsom bagsiden af puderne, er ofte dækket af billigt stof.

Fejl nr. 4: Ignorering af polstringsfunktioner

De fleste købere anser polstring for at være en dekorativ genstand, dømmer det kun på sit udseende og taktile indtryk. De tænker allerede på tørvask eller at lave belægninger et år senere.

Slidkoefficienten er den vigtigste indikation af stoffets holdbarhed. Testen vurderer det: En uldklud drives over overfladen af materialet ved hjælp af passende udstyr. Testen er afsluttet, efter at polstringen er blevet forvrænget.

Fejl nr. 5: Kig efter en sofa med en fjederblok

Købere søger ofte sofaer med separate fjedre, i betragtning af ortopædiske træk og komfort. Skumgummi siges at synke let af en eller anden grund. Dette er sandt, men kun hvis kvaliteten er dårlig. Denne er enkel at identificere ved berøring: Skub ned på sædet og fjern derefter din hånd hurtigt. Hvis fyldstofet er af god kvalitet, vender skumgummiet meget øjeblikkeligt tilbage til sin oprindelige form.

Tætheden af skummet i sædefyldningen skal være 20-25 kg pr. Kubikmeter.

Hvis du køber en sofa med en fjederblok, skal du først bestemme den maksimale belastning, den angivne levetid og antallet af fjedre.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark