Skriv en bedre ansøgning med gode eksempler

//

Hvis du søger job, så kommer du ikke udenom, at du skal skrive en jobansøgning. Det skal alle, der ikke får en jobsamtale serveret igennem deres netværk. De skal sende et CV og en ansøgning, så arbejdsgiveren kan danne sig et indtryk af dig og på baggrund af det vælge, om du skal til jobsamtale.

Dit CV ser generelt bagud, hvor du viser dine erfaringer i omvendt kronologisk rækkefølge samt dine kompetencer. Dette viser, at du har løst nogle af de samme opgaver før, og dermed kan du sandsynligvis gøre det igen.

Din ansøgning, derimod, den skal se fremad og vise, hvordan du vil bidrage i jobbet. Fremover. Altså skal du hele tiden se fremad og bruge dine erfaringer og kompetencer som belæg for, at du netop kan bidrage. 

Du kan se et eksempel på en ansøgning her. 

Sørg for, at din ansøgning har den rette struktur

Starten af din ansøgning skal slå fast, at der er noget at komme efter. Altså at du med al sandsynlighed kan bidrage i jobbet og derfor er værd at satse på. Eller at din ansøgning er værd at læse. Dette skal din indledning og din overskrift sørge for.

Dernæst kommer et langt afsnit, hvor du for alvor slår fast, at det altså er dig, der er den rette kandidat. At du kan det, der skal til. Det viser du ved at tale ind i kravene i jobopslaget og underbygge dette med dine kompetencer og erfaringer. Sørg for, at du samtidig gør det klart, at du er meget motiveret. 

I afslutningen runder du af med de vigtigste argumenter. Her opsummerer du og gør det klart, at du er meget motiveret samt ser et godt match. 

Hvis din ansøgning rummer disse elementer, så skal du den nok blive god, og det vil gøre dine chancer for at komme til jobsamtale bedre.

Du kan læse mere om ansøgninger her.

Grøn omstillling

En del af Xcale Group

Bygvænget 47
4720 Præstø
Danmark